Sıcaktan bunalanlara müjde: Ağustos ayında serinlik başladı!

Sıcaktan bunalanlara müjde: Ağustos ayında serinlik başladı!
Temmuz ayındaki kavurucu sıcaklıkların ardından, ağustos ayı ile birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerine döndü. Hava Forum, Afrika sıcaklıklarının Türkiye'yi terk ettiğini ve Poyraz rüzgarlarının serinletici etkisini artıracağını duyurdu.

Temmuz ayında Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklıkların ardından, ağustos ayı ile birlikte sıcaklıklar mevsim normallerine döndü. Hava Forum'un paylaştığı bilgilere göre, Afrika sıcaklıkları Türkiye'yi terk ederken, Poyraz rüzgarları etkili olmaya başladı.

YAĞIŞLARLA SERİNLEYECEĞİZ

sokak-hayvanlari-2024-08-05t135432-961.png

Hava Forum, Afrika sıcaklıklarının geri çekildiğini ve Poyraz rüzgarlarının ülke genelinde serinletici bir etki yaratacağını belirtti. Özellikle hafta ortasından itibaren bu esintilerin daha belirgin hale geleceği vurgulandı. Meteorolojiden yapılan açıklamada, 5 Ağustos Pazartesi günü kuzey ve iç bölgelerde parçalı bulutlu hava, bazı bölgelerde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği ve bazı bölgelerde normallerin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.