Sinan Ateş Davası ertelendi

Sinan Ateş Davası ertelendi
Sinan Ateş Davası 30 Eylül'e ertelendi. Tahliye edllen yeni bir isim yok.

Sinan Ateş davası 30 eylüle ertelendi. Tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedildi. Sanıklara son avunma için ek süre verildi. Polis memuru Ensar Aykal'ın telefon HTS kayıtları istendi. Tahliye edilen yeni bir isim yok.

sinan-ates.jpg

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında savcı, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, iddianamedeki benzer suçlardan ceza istemekte olup, 3 sanık için beraat talep etti. Duruşma, sanıkların savunmalarını yapmaları için 30 Eylül'e ertelendi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, savcı esas hakkındaki görüşünü sundu. Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda gerçekleştirildi. Sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş'in eşi müşteki Ayşe Ateş ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

İSTENEN CEZALAR AÇIKLANDI

Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un olayda "müşterek fail" olarak yer aldığını belirterek, bu kişilerin Sinan Ateş'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Ayrıca Özyağcı'nın "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan da 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası alması istendi. Sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın "suça azmettiren" sıfatında olduğunu bildiren savcı, bu kişilerin de Sinan Ateş'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

15 İLE 20 YIL ARASINDA CEZA TALEBİ

Diğer sanıklar Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç'ın "iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail" olarak değerlendirildiğini ifade eden savcı, bu kişilerin "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmalarını talep etti. Mütalaada, sanık Alper Atay'ın "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.


3 SANIĞA BERAAT TALEBİ

detaykurtarildikopyajpghow5dbtwkahfa1yfmbowqjpg-l1oqogmpbuwwtrf3zwlpkw.jpg

Savcı, Sinan Ateş'in öldürüldüğü olayda iddianamede adı geçen sanıklardan Mehmet Yüce'nin motosiklet satıcısı olarak, Erdem Karadeniz'in Çep'in otelde kalmasına yardım ettiği iddialarıyla ve Osman Bayraktar'ın ise tetikçilerin görüştüğü otoparkın ortağı olarak yer aldığını belirtti. Savcı, bu sanıkların beraatine karar verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasını talep etti. Aykal hakkında ayrıca "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçundan da bahsedildi.

'ABD'YE YAZI YAZILMALI'

Savcı, bu taleplerini desteklemek için mahkemeye, sanıkların cep telefonlarının incelenmesi için ABD'ye yazı yazılmasını önerdi. Savcının esas hakkındaki görüşünü sunduktan sonra mahkeme ara kararını açıkladı ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İDDİANAMEDEN

Ankara’ya tetikçiyi getiren özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbay ve Muratcan Çolak, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, tetikçi Eray Özyağcı, Ateş’in adresini Tolgahan Demirbaş’a ileten Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, MHP’li avukat Serdar Öktem, eski MİT mensubu Çağlar Zorlu, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş dahil olmak üzere toplam 22 kişi hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan iddianame düzenlendi.