Sinema camiası Antalya'da bir araya geliyor

Sinema camiası Antalya'da bir araya geliyor
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihlerinde sinema dünyasını bir araya getirecek. Bu birliktelikte sinema sorunlarının masaya yatırılmasıyla geniş kapsamlı bir çalıştayın yapılması planlanıyor.

Festivalin hemen ardından, 10-12 Ekim tarihleri arasında, sinema sektörünün en önemli sorunlarının ele alınacağı kapsamlı bir çalıştay düzenlenecek.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, çalıştayın başkanlığını İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Perihan Taş Öz, yürütücülüğünü ise TÜRSAV Genel Sekreteri ve SE-YAP Haysiyet Kurulu Üyesi, aynı zamanda senarist ve yönetmen Aydın Sayman üstlenecek.

Onursal danışmanlar arasında, Özen Film'in kurucusu Mehmet Soyarslan, Belge Film'in kurucusu Sabahattin Çetin ve İstanbul Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akbulut bulunuyor.

ÇALIŞTAYIN SÜRESİ 3 GÜN

sevmekzamani10.png

Üç gün sürecek çalıştayda, sinema filmlerinin yaratım, yapım ve dağıtım süreçlerindeki kritik sorunlar, dokuz ayrı oturumda detaylı bir şekilde tartışılacak. Çalıştay sonunda hazırlanan sonuç bildirgeleri, dijital ve basılı olarak sinema dünyasının ilgili kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılacak.