Skandal açıklama. Yurt dışına kaçan şahıslar için yurt dışı yasağı

Skandal açıklama. Yurt dışına kaçan şahıslar için yurt dışı yasağı
Çorum Valiliği tarafından düzenlenen basın toplantısında Çorum İl Emniyet Müdürü yabancı uyruklu şahısların yurt dışına kaçtıkları açıklanmıştı. Bugün İl Emniyet Müdürlüğü, saldırganlar hakkında yurt dışı yasağı çıkarıldığını kaydetti.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında şehirdeki asayiş ile ilgili bilgiler paylaştı. Dağlı’nın konuşmasının sonrasında bir basın mensubu, 5 Haziran günü yabancı uyruklu şahısların bir okul müdürünü zincirle darp ettiğini anımsatarak şahısların nerede olduğunu sordu.

Vali Dağlı, kendisine yöneltilen bu soruyu, yanındaki Çorum İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan'a yöneltti.

"BİR DAHA DA GİRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"

Pehlivan, yaptığı açıklamada, "Şahıslar kaçak yollardan yurt dışına çıktılar" sözlerini ifade etti. Bu sözlerin ardından, basın mensubuna, "Yurt dışına çıktılar bir daha da girmeleri mümkün değil" ifadeleriyle cevap verdi.

Vali ve emniyet müdürünün söz konusu açıklamaları büyük bir tepkiye yol açarken Vali Dağlı'nın 'Bir daha da girmeleri mümkün değil' ifadeleri tiye alındı.

“YURT DIŞI YASAĞI ÇIKARILDI”

Şahısların kaçak olduğunun açığa çıkmasının ardından Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "İlimiz Çorum Merkez Başöğretmen Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda 5 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen olayla ilgili olarak bugün yerel ve ulusal basında yer alan haberler hakkında açıklama gereği hasıl olmuştur. Olaya karıştığı anlaşılan yabancı uyruklu göçmenlerin kimlikleri tespit edilerek haklarında yurtdışı yasağı ve yakalama kararı çıkarılmıştır.” denildi.

Yurt dışına kaçmış şahıslar hakkında yurt dışı yasağı getirildiğinin açıklanması, kamuoyunda tepkilere yol açtı.