Skandal iddia: Üniversite lojmanlarını akademisyen değil Ensar yöneticisi kullanıyor

Skandal iddia: Üniversite lojmanlarını akademisyen değil Ensar yöneticisi kullanıyor
Artvin Çoruh Üniversitesi’nde akademisyenler kalacak yer bulamazken Ensar Vakfı yöneticisinin lojmanlarda kaldığı ileri sürüldü.

AKP iktidarının her ile üniversite vaadi, niteliksiz üniversiteler ve kısıtlı imkanları da beraberinde getirdi. Anadolu’nun birçok iline kurulan üniversitelerde kısıtlı bütçe sebebiyle birçok sorun yaşanıyor.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez'in aktardığına göre, Artvin Çoruh Üniversitesi’nde akademik personelin lojman sorunu bir yıldır çözülemiyor. Lojman sıkıntısı, üniversitenin 2023 faaliyet raporuna da işlenirken söz konusu raporda, “Personel lojmanlarının yeterli sayıda olmaması” ifadeleri yer aldı.

Üniversite kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; geçtiğimiz yıl lojmanlara 137 akademik personel başvurdu fakat üniversite yalnızca 18 personel ayırdı. Bu durum, akademisyenler için büyük bir barınma sorunu yaratırken üniversite yönetiminin ihtiyaca karşın lojmanları boş tuttuğu iddia edildi.

Bununla birlikte, üniversitenin Artvin Adliyesi’nin yanında bulunan 8 daireden oluşan lojmanında, sadece 3 lojmanın personel tarafından kullanıldığı belirtildi. Bu 3 dairenin 2’sini ise aynı zamanda Ensar Vakfı’nın il başkanlığını da yürüten üniversite genel sekreteri Doç. Dr. Muhammed Ardıç tarafından kullanıldığı da ileri sürüldü.

Doç. Dr. Ardıç’ın lojmanlardan birini doğrudan, diğerini ise fazla eşyalarını koymak için kullandığı ifade edilirken bir başka sorunun, 2024 lojman tahsisleriyle ilgili olduğu aktarıldı. 2024’ün ağustos ayı gelmiş olmasına rağmen üniversite yönetiminin hâlâ lojman tahsisinde bulunmadığı iletildi.

‘SİYASİ’ ZİYARETLER

Yaşanan lojman sıkıntısının ardından, üniversite kaynakları, rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in sürekli il dışında olduğu için üniversite ile ilgilenemediğini öne sürerek Bilgi’nin üniversitenin bütçesinden sürdürdüğü görevle ilgisi olmayan etkinliklerde yer aldığını iddia etti.

Bu kapsamda Bilgin’in dikkat çeken il dışı seyahatleri; genel sekreter Doç. Dr. Ardıç ile 25 Nisan’da AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik’i ziyaret etmek için Bursa’ya ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etmek için Ankara’ya gitmesi oldu.