Sokak Hayvanlarına Uyutma Teklifi Komisyonda Gerilim Yarattı

Sokak Hayvanlarına Uyutma Teklifi Komisyonda Gerilim Yarattı
Meclis komisyonunda AKP'nin sokak hayvanlarının öldürülmesine olanak tanıyan yasa teklifi görüşülmeye başlandı. Salon değişikliği talebi reddedilince komisyon içinde gerilim yaşandı.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Komisyonun başkanlığını eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptı.

sokak-hayvanlari-1.png

Toplantı sırasında alanın yetersiz olduğu gerekçesiyle tartışmalar yaşandı ve alan değiştirilme ihtiyacı dile getirildi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yasa tasarısının ülke ve halk için hayati önem taşıdığını belirterek, herkesin görüşünün alınması gerektiğini vurguladı. Emir ayrıca, Komisyon Başkanı Kirişçi'nin sadece milletvekillerinin değil, derneklerin, meslek örgütlerinin ve hayvan haklarını savunan STK'ların da görüşlerini alması gerektiğini ifade etti. Tartışmalar sırasında Kirişçi'nin basın mensuplarını dışarı çıkarması üzerine Emir, yasanın her aşamasının kamuya açık olması gerektiğini savundu.