Sürgün edilen öğretmen okullardaki ‘tarikat’ tehlikesini anlattı!

Sürgün edilen öğretmen okullardaki ‘tarikat’ tehlikesini anlattı!
ÇEDES projesine karşı çıktığı için sürgün edilen ve ‘tarikat istemiyoruz’ pankartı açtığı için hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Serkan Bebek, okullardaki tarikat tehlikesine dikkat çekti.

‘Manevi danışman’ adı altında okullara imam ve vaiz atanmasının önünü açan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesine karşı çıktığı için sürgün edilen ve ceza alan öğretmen Serkan Bebek, katıldığı televizyon yayınında okullardaki tarikat ve uyuşturucu gerçeğini aktardı.

ÇEDES’ten önce de tarikatlarla protokol yapıldığını vurgulayan Bebek, “Tarikatların okullara nasıl nüfuz ettiğini tespit etmek amaçlı şunu söylemek gerekiyor; bu ÇEDES’ten önce bir takım vakıf ve derneklerle protokoller yapılıyor. Bu protokollerin başlangıç ve bitiş süreleri vardı.” ifadelerini kaydederek ÇEDES projesiyle birlikte üç bakanlığın tarikat ve vakıfları okullara sokmaya başladığını belirtti.

ÇEDES’in önceki protokollerden farklı olduğunu ifade eden Bebek, “Önceki yapılan protokollerden farkı; önceki protokollerin başlangıç ve bitiş süresi vardı ama ÇEDES projesinde bu süreler yok. İktidar bunu kalıcı hale getireceğini ortaya koydu” dedi.

“ÇOCUĞUM PARANIN ÜZERİNDE ATATÜRK VAR DİYE PARAYI TUTAMAYACAK HALE GELDİ”

Bebek, kendi okulunun çevresindeki bir tarikatın velilere yaşattıklarını aktarırken söz konusu okulun çevresinde bir tarikatın olduğunu belirtti ve “Bir derme çatma kıraathane kiralanmış, buraya insanlar girip çıkıyor ve okuldaki çocuklara nüfuz ediyor bunlar. Velilerin beyanları var; ‘Benim çocuğum buraya gitti. Çocuğumu Atatürk’e düşman ettiler. Paranın üzerinde Atatürk var diye parayı tutamayacak hale geldi’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Bunların 7-8-9- yaşlarındaki çocuklar olduğunu ifade eden Bebek, “ Bir veli de 7 yaşındaki çocuğunu tarikatta buluyor. Çocuğuna orada bulaşık yıkatılmış. Velilerin iddialarına göre, geçmişinde uyuşturucu kullanıp da daha sonra aydınlandığını söyleyen bir takım insanların buraya girip çıktığı söyleniyor.” açıklamasında bulundu.

“PANKART TUTTUĞUM İÇİN CEZALANDIRILDIM”

Söz konusu konulara ilişkin hem okulun önünde ve içinde uyuşturucu kullanıldığı için velilerle basın açıklaması yaptıklarını belirten Bebek, “Ben burada ‘tarikat istemiyoruz’ diye pankart tuttuğum için cezalandırıldım.” dedi.

“Komşunuzun çocuğunu bile izinsiz ve alamazken bu insanlar çocuklara şeker yiyecek verdiği için çocuklar oraya gitme eğilimi gösteriyor. Bu ülkede ‘tarikat istemiyoruz’ demek suç değildir, Anayasa’yı savunmaktır ama ‘tarikat istemiyoruz’ diyen öğretmenler sürgün yiyor, soruşturma geçiriyor. Biz şeriat istiyoruz diyen, Anayasa’yı ortadan kaldırmak istiyoruz diyenler soruşturma geçirmiyor.” açıklamasını yapan Bebek, tamamen politik bir tutum sergilendiğini vurguladı.

SORUŞTURMA SÜRECİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Bebek, hakkında yürütülen soruşturma sürecinde yaşadıklarını anlattı ve “Soruşturma sürecinde müfettişler benimle alakalı ‘din düşmanı’ denilmesini, tarikat gerçeğini velilere sormuyorlar, 9 ay önce ÇEDES’e yönelik yaptığım faaliyeti soruyorlar. Velilere baskı yapılıyor, söylemedikleri ifadeler yazılmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı. Velilerin, kendisi ceza alınca ayaklandığını ve dilekçe verdiğini dile getirerek “Ben bunların soruşturma dosyasına girmesi için talepte bulundum. İl Milli Eğitim dilekçeleri işleme bile koymadı.” dedi.