Taksicilerden İBB’ye zam tehdidi: Kontak kapatırız

Taksicilerden İBB’ye zam tehdidi: Kontak kapatırız
İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 13 ila yüzde 20 oranlarında zam yapılırken taksi ücretleri de arttı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı’ndan ise zam oranına itiraz geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) temmuz ayı toplantısında toplu ulaşıma zam yapılması kararı alınırken İstanbul’da ulaşım, yüzde 13 ila yüzde 20 oranında zamlandı.

Bu kapsamda, 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye yükseltilirken öğrencilerin basım ücreti ise yapılan yüzde 20 zamla 10 TL’den 12 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci aylık abonman ücreti ise, 250 TL’den 282,5 TL’ye yükseltildi.

taksi.png

İBB’YE TEHDİT

İstanbul’a ulaşımda yapılan zamla birlikte, taksi ücretlerine de zam yapıldı. Taksi indi-bindi ücreti 100 TL’ye çıkarken taksi açılış ücreti 30 TL’ye yükseldi.

CNBC-e'de yer alan habere göre, zam oranının biraz daha arttırılması için teklifin tekrar alt komisyona gideceği belirtildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, taksi ücretlerine yapılan zam oranına itiraz ederek İBB’yi tehdit etti. Aksu, konuya ilişkin, “Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle kontak kapatırız” ifadelerini kaydetti.

taksici.png

TAKSİCİLERİN TEKLİFİ YÜZDE 30

Taksicilerin, ücretlere yüzde 30 oranında zam istediği, İBB'nin ise teklifini yüzde 19'a çıkardığı ortaya çıkarken taksiciler ve İBB arasında süren müzakerelerin sonuç vermemesi sebebiyle, ilk oran olan yüzde 13'ün UKOME oylamasında kabul edildiği iletildi.