Tasarruf AKP’ye uğramadı! AKP’li başkandan milyonluk araç ihalesi

Tasarruf AKP’ye uğramadı! AKP’li başkandan milyonluk araç ihalesi
Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında araç alımları ve kiralamaya sınırlama talimatı verilmişti. Elazığ Belediyesi’nin 17 aracı 539 milyon TL’ye kiraladıoğı ortaya çıktı.

Ekonomik kriz gitgide derinleşirken yurttaşlar, AKP iktidarının başlattığı kamuda tasarruf tedbirleri nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu tedbirlere asıl uyması gereken belediyeler ise lüks harcamalarına devam ediyor.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, t

elazig3.png

Tasarruf tedbirleri kapsamında yeni araç alımları ve kiralamaya da kısıtlama getirilmişti ancak AKP’li Elazığ Belediyesi temizlik hizmetlerinde 3 yıl boyunca kullanmak için araç kirasına 539 milyon 915 bin 220 TL ödedi.

GEÇERLİ TEKLİF SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

13 Haziran günü Elazığ Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan ve yaklaşık maliyeti 761 milyon 508 bin 361 lira olan ihaleye, toplamda 7 firma teklif verdi fakat teklif sayısı 2’ye düşürüldü. Düzenlenen ihaleyi ise 539 milyon 915 bin 220 TL’ye Bilginay Temizlik Hizmetleri Şirketi kazandı. Söz konusu şirket ile belediye arasındaki sözleşmenin 5 Ağustos’ta imzalandığı öğrenildi.

Elazığ Belediyesi şu araçları kiraladı:

Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu (4 adet)

Mini damperli çöp aracı

81-10 ton Arazöz

İbadethane mobil temizlik aracı

Buharlı mobil temizlik aracı

Çekici tır

Süpürge aracı(2 adet)

Hidrostatik süpürge aracı

Yükleyici kepçe

13-16 ton damperli kamyon

Damperli çift kabin kamyonet

Kasalı çift kabin kamyonet

34+1 Midibüs

elazig2.png

EBUAŞ İŞÇİLERİNE ZAM YAPMAMIŞTI

Elazığ Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şubesi arasında temmuz ayında imzalanan protokole göre, belediye personeli (Bel-Per) iştirakinde olan çalışanların maaşlarına yüzde 71,10 oranında zam yapılmış ancak belediyesnin başka bir iştiraki olan EBUAŞ’ta çalışan yüzlerce personelin sendika taleplerinin kabul edilmemesi ve maaşlarında iyileştirilmesi yapılmaması güğndem yaratmıştı. Elazığ Belediyesi Yeniden Refah Partisi(YRP) Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, AKP’li belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın personeller arasında ayrımcılık yaptığını kaydetmişti.