Tecavüz ve insan ticareti suçlamasıyla meşhur fenomene polis kıskacı

Tecavüz ve insan ticareti suçlamasıyla meşhur fenomene polis kıskacı
Rumen polisinin tartışmalı sosyal medya fenomeni Andrew Tate'e yönelik soruşturması genişliyor.

Romanya'nın ünlü internet fenomeni Tate'in Romanya'daki evlerine yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Soruşturma, daha önce tecavüz ve insan ticareti suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Tate'in, şimdi de reşit olmayan kişilerle cinsel ilişkiye girme, kara para aklama ve tanıkları etkilemeye çalışma gibi suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini ortaya koyuyor.

ÜNLÜ FENOMEN SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Andrew Tate ve kardeşi Tristan, tüm suçlamaları reddetmeye devam ediyor. İlk olarak Aralık 2022'de Romanya'da gözaltına alınan kardeşler, Ağustos 2023'te ev hapsinden serbest bırakılmıştı.

Romanya Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne (DIICOT) bağlı özel savcılık biriminden yapılan açıklamaya göre, Bükreş ve İlfov ilçesinde dört evde arama yapıldı. BBC'nin haberine göre, bu aramalar Tate'e yönelik devam eden soruşturmanın bir parçası.

Baskın sonrasında suçlamaları reddeden ve sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Tate, "İftira onların en büyük silahı ancak, sonunda iyilik her zaman kazanır," ifadelerini kullandı.

Kendisini kadın düşmanı olarak tanımlayan ve bu nedenle sosyal medya platformlarından yasaklanan Tate, Rumen savcılarının; aleyhinde hiçbir kanıta sahip olmadığını, kendisine yönelik bir komplo kurulduğunu iddia ediyor.

İngiltere ve ABD vatandaşı olan eski kickboksçu Tate kardeşler, savcılar tarafından suç örgütü gibi faaliyet gösterdiği öne sürülen yetişkinlere yönelik içerik işinde kadınları istismar etmekle suçlanıyor.

Haziran 2023'te yayımlanan iddianamede, iki Rumen kadınla birlikte yedi mağdurun ismi de yer alıyordu. Ayrıca, Tate kardeşler İngiltere'de işlediği iddia edilen bağımsız cinsel suçlarla da bağlantılı olarak aranıyor.