Teğmenlerin Atatürk yemini trolleri küplere bindirdi

Teğmenlerin Atatürk yemini trolleri küplere bindirdi
Geçtiğimiz günlerde bilgisayarında arattığı yetişkin içerikli sayfalarla gündeme düşen trol Furkan Bölükbaşı ile Cem Küçük, teğmenlerin Atatürk yemininden sonra küplere bindi.

Furkan Bölükbaşı'nın Teğmenlerin Atatürk yemini hakkındaki trol sözleri tepki çekti

AKP’ye yakın sosyal medya trolü Furkan Bölükbaşı, teğmenlerin mezuniyet töreninde Atatürk yemini etmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti. Bölükbaşı, bu durumu "açık darbe iması" olarak nitelendirerek, teğmenlerin ihraç edilmesini talep etti. Bölükbaşı, “Eğer bu muhtıravari gözdağı hakkında işlem yapılmazsa, destek verdiğim siyasi hareketle gönül bağımı gözden geçireceğim” diyerek, destek verdiği siyasi hareketin Kemalist askeri vesayeti tarihe gömme amacı taşıdığını vurguladı.

Bir diğer AKP destekçisi, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ise teğmenler hakkında soruşturma açılmasını istedi. Küçük, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" ifadesinin muhalefet tarafından kullanılan bir dil olduğunu belirtti ve 1960 darbesine giden süreçte Demokrat Parti'nin hatalarını örnek göstererek, AK Parti'nin gerekli soruşturmayı hızla yapması gerektiğini ifade etti.

Bölükbaşı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk ve CHP’yi hedef aldığı paylaşımlar da tepkilere yol açmıştı. Bölükbaşı, Atatürk'ün devletin ve rejimin kurucusu olmadığını, devletin kurucusunun Osman Gazi, Cumhuriyet rejiminin kurucusunun ise Meclis olduğunu öne sürdü. Ayrıca, CHP'nin demokrasiyle ilgili bir bağının bulunmadığını savunarak, Atatürk'ün sadece CHP’nin ilk genel başkanı olduğunu ve CHP’nin Türkiye'nin ortak değeri olarak dayatılmasının nedenini sorguladı. Bölükbaşı, Çerkes Ethem ve Fevzi Çakmak gibi diğer isimleri kendisine daha yakın bulduğunu belirtti.