Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine dair iddialara son noktayı koydu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine dair iddialara son noktayı koydu
Son günlerde sosyal medyada dolaşan söylentilere yanıt veren Bolat, "Yeşil pasaport uygulamasını genişletmiyoruz. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok," dedi.

Bolat'ın yaptığı bu açıklama, yeşil pasaportun güvenilirliği konusunda hassasiyet taşıyanlar için önemli bir netlik sağladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve beraberindeki heyet, Ticaret Bakanı Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ederek, toplu işyerleri projesine destek istedi. Antalya'nın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sunması beklenen proje, Bolat ve Hisarcıklıoğlu tarafından tam destek aldı.

Ziyarette ayrıca ATSO'nun hazırladığı ve çeşitli sektörlerdeki sorunların çözüm önerilerini içeren dosya da masaya yatırıldı. Hacısüleyman, kredi kartı harcamalarına getirilen kısıtlamalardan muafiyet taleplerinden, ihracat bedellerinin TCMB'ye satış zorunluluğunun esnetilmesine kadar pek çok konuyu dile getirdi. İş dünyasının yeşil pasaport taleplerini de gündeme getiren Hacısüleyman, artan vize sorunlarının iş insanlarını zor durumda bıraktığını belirterek, bu konuda öncelik tanınmasını istedi.

Bakan Bolat ise, yeşil pasaportun güvenilirliğini korumanın önemine vurgu yaparak, "Bu uygulamayı genişletme gibi bir planımız yok. Sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere itibar edilmemeli," diye konuştu.