TikTok için kaputta taşıdı! Cezadan kurtulamadılar

İstanbul Esenyurt'ta 4 kişi TikTok videosu çekmek için trafikte korku dolu anlara yol açtı. Sivil trafik ekipleri sosyal medya paylaşımın ardından 4 kişi hakkında idari para cezası uyguladı.

16/07/2024 tarihinde Esenyurt Tonguç Baba caddesinde seyir halinde araç kaput ve bagaj üzerinde yolcu götüren, ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşılan 34 ETK 83 plakalı otomobil sürücüsü G.K ve araç kaputu üzerindeki yolculuk yapan D.K.D, N.K ve video görüntüsü çeken kişinin D.T.Ç olduğu ekiplerimizce tespit edildi.

Sürücü G.K'ya 2918 sayılı KTK'nın 47/1-D (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak ve yükümlülüklere uymamak) maddesinden 690TL, 73/A (Saygısızca araç sürmek) maddesinden 690 TL, video çeken şahıs D.T.Ç'ye 68/1-C (Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda, bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları) maddesinden 690 TL olmak üzere toplamda 2.070 TL trafik idari para cezası uygulandı.

Ayrıca sürücü G.K, ve araç üzerindeki şahıslar D.K.D ve N.K’ya TCK 179/2 (Karayollarında ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık, ve mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi 3 Aydan 2 yıla Kadar hapis cezasıyla cezalandırılır) maddesinden gerekli adli işlemlerin yapılabilmesi için Esenyurt Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.