Tuğrul Türkeş: 'Soyadımın ekmeğini yiyenler, bize saldırıyor'

Tuğrul Türkeş: 'Soyadımın ekmeğini yiyenler, bize saldırıyor'
Tuğrul Türkeş, MHP’nin kendisini 2015'te hukuksuz şekilde ihraç ettiğini ve AKP'de yer aldığı için eleştirildiğini söyledi. Soyadından faydalandıklarını belirterek, eleştirilerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

AKP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş'in Gezi tutuklularını ziyaret etme talebi, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Türkeş, MHP'nin kendisine yönelik hakaret ve eleştirilerinin, partinin iç dinamiklerinden kaynaklandığını ifade ederek, bu durumu analiz etti.

'BUNCA HAKARETE NE GEREK VAR?'

osman-kavalayi-ziyaret-edecek-xodh-cover-jpg.webp

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Türkeş'in MHP'yi hedef alarak yıllar sonra ilk kez eleştirdiğini belirtti. Saymaz, Buket Güler'in sunduğu Haber Masası programında Türkeş'in MHP'nin hakaret ve eleştirilerine yönelik olarak, "Neden hakaret etmeden düzgün bir tartışmanın tarafı olamıyorlar? Bunca hakarete ne gerek var, bunu anlamıyorum," şeklinde ifadeler kullandı.

PARTİDEN HUKUKSUZ İHRAÇ

Saymaz, Türkeş’e böyle bir üslubun soyadından mı kaynaklandığını sorduğunda Türkeş, MHP’nin 2015 yılında anayasal görev olan seçim hükümetine girdiği için hukuksuz şekilde kendisini partiden ihraç ettiğini ve sonrasında AK Parti'de yer aldığı için hakaretlere maruz kaldığını açıkladı. Türkeş, "Hem ihraç ettikleri hem de partilerinde bulunmasını arzu etmedikleri bir şahsın başka bir partideki faaliyeti neden bu kadar ilgilerini çekiyor? Bu kadar rahatsızlık verici olduğunu anlamak mümkün değil," dedi.

'30 YILDIR BU İSİMDEN EKMEK YİYORLAR'

Saymaz'ın, soyadının rahatsızlık yaratıp yaratmadığını sorması üzerine Türkeş, MHP’nin soy isminden faydalandığını ve 30 yıldır bu isimden ekmek yediğini ifade etti. Türkeş, "Sonrasında Türkgün gazetesinde Türkeş'in çocuklarına saldırıyorlar. 30 yıldır mirasını yedikleri Türkeş’in kendi çocuklarını yetiştiremediğini her fırsatta dile getiriyorlar. Bu kabul edilemez; doğru kabul etsek bile, kendi evindeki çocuğu yetiştiremeyen Türkeş’in dağdaki çobanı nasıl adam ettiğini iddia ediyorlar." şeklinde konuştu.