Turgut Özal’ın danışmanı Ticaret Bakanı'nın Bodrum talanını yerden yere vurdu

Turgut Özal’ın danışmanı Ticaret Bakanı'nın Bodrum talanını yerden yere vurdu
Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanlığını yapan gazeteci Can Pulak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu, Bodrum’da yapılması öngörülen otel için hazırlanan ÇED raporuna tepki gösterdi.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanlığını yapan gazeteci Can Pulak, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılması planlanan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu otel için düzenlenen ÇED raporuna sert tepki gösterdi. Bodrum’da, yatından çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Pulak,“Bakanlar gelir gider, iktidarlar gelir gider. Ama bu güzel koylar, bir giderse bir daha geri gelmez” ifadesini kullandı.

“MÜJDE GİBİ ÇED KARARI”

Pulak, yaptığı açıklamada, “Yapılaşmaya açılacak, Turizm Bakanının otel yapacak denilen, ödümüzü kopartan sit alanındayız. Ankara’dan gelen ÇED kararıyla, ‘burada otel yapılabilir’ diye Sayın Bakan’a müjde geldi. Yazık olacak Gökova’ya.” ifadelerini kullandı.

Pulak, “Gökova’yı korumakta hepimiz birleşelim. Ne olur bu güzel yeri hepimiz korumak için sesimizi yükseltelim.” ifadelerini kullandı.

bodrum3.png

“BURADA BİR OTEL AÇILIRSA GERİSİ PEŞ PEŞE GELİR”

“Burada bir otel açılırsa, gerisi peş peşe gelir. Yazık olur, günah olur. Burası milli servetimiz. Burayı el birliğiyle korumalıyız.” ifadelerini kaydeden Pulak, “Karşıda gördüğünüz kazımı devam eden tarihi alan ve antik kentin kalıntıları nelere kadar geliyor. Bölgede büyük yangınlar çıktı. Nazar değmesin, burası yemyeşil duruyor. “ dedi.

Denizlerin de yavaş yavaş kirlendiğine dikkat çeken Pulak, “ Yerleşim yerindeki denizlerimizin durumu felaket. Ama artık koylarımız da yavaş yavaş kirleniyor.” ifadesini kullandı.

bodrum.png

“DOKUNMAYIN BURAYA”

Yaptığı paylaşımda, “Biz bu memleketi, bu bölgenin güzelliklerini gördük yaşadı. Gelecek nesillere de böyle teslim etmek durumundayız. Ama ülkeyi yönetenler bizim gibi bakmıyor. Her şeye para gözüyle bakıyor.“ açıklamasında bulunan Pulak, Bodrum’daki otellerin yılda 2 ay çalıştığını ve 10 ay boyunca bomboş durduğunu belirtti ve “Hala otel yapıp duruyoruz. Günah.” ifadelerini iletti.

Pulak, açıklamasının sonunda, yapılan otellerden bazılarını devletin durdurduğunu ifade ederek “Burada başlarlarsa onu da yeni iktidar durduracak. Yazıktır günahtır dokunmayın buraya.” dedi.