Türkiye Engin Polat'ın tahliyesini konuşuyor

Türkiye Engin Polat'ın tahliyesini konuşuyor
Kara para aklama davasında yargılanan Dilan Polat'ın ardından eşi Engin Polat’ın da tahliye edilmesi, birçok ünlü isim ve vatandaşın tepkisini çekti.

Polat çifti davasında bugün ara karar alındı ve Engin Polat ile birlikte üç sanık daha serbest bırakıldı. Uzun süredir yakından takip edilen davada artık tutuklu sanık kalmadı. Kara para aklama iddialarının soruşturulduğu davada, tahliye kararları kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı, çünkü şüpheliler sadece 10 ay cezaevinde kaldı.

Engin Polat 'abdestinden emin', Dilan Polat'sa 'reklam yüzü'ymüş — Diken

Kararın ardından Dilan ve Engin Polat, sosyal medyada coşkulu paylaşımlar yaparak dikkatleri üzerlerine çekti. Dilan Polat’ın takipçi sayısı kısa sürede 150 binin üzerinde arttı. Lüks yaşam tarzlarını sık sık sosyal medyada sergileyen çift, yeniden gündem oldu. Ancak tahliye kararına karşı kamuoyundan ve pek çok ünlü isimden yoğun eleştiriler gelmeye başladı.

Dilan Polat ve Engin Polat'la ilgili verilen karara gelen tepkiler ise şu şekilde;

Mustafa Sarıgül: Adalet kimin için çalışıyor çok merak ediyorum. Adalet haklılardan yana mı, güçlülerden yana mı? Adalet sadece zenginler için mi var?

ekran-goruntusu-2024-09-06-134900.png

Alican Uludağ: Önce Anadolu Başsavcısı, ardından dosya savcısı değiştirildi. Sonra dosyanın altı boşaltıldı. Gelinen noktada Polat çiftini apar topar tahliye ettiler. Mesele, yasadışı bahis vurgununa gidiyordu, önü kesildi.

ekran-goruntusu-2024-09-06-134837.png

Fatih Altaylı: Sürekli Adalet Sarayı yapıyorlar. Zannedersin Adaletin Kralı bizde. Sarayı var ama kralı yok.

ekran-goruntusu-2024-09-06-134749.png

İbrahim Haskoloğlu: Türkiye'deki hukuk sistemi, namuslu adamı namussuz yapar.

ekran-goruntusu-2024-09-06-134850.png

Murat Ağırel: Polat davasında tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verildi. Tutukluluk halinin devamını isteyen Savcı muhtemelen itiraz edecek. Sanırım sonuç değişmeyecek.Yargılama tutuklu olmadan devam edecek. Ölüyoruz, bitiyoruz, yürüyemiyoruz martavallarının ne kadar boş olduğunu da bugün herkes gördü. Kaldıkları yerden aynı rezilliklerine, utanmazlıklarına devam ediyorlar. Vallahi ,billahi onlar yapmadı miki yaptı" sosu ile hazırlanan uzmanların dahi anlayamadığı MASAK raporları ve mahkemeye sunulan bu iddianame ile tahliye olmamaları aslında şaşırtıcıydı!

Tahliye olmaları beraat anlamı taşımıyor elbette.Hatta vergi usul kanunundan muhtemelen ceza alacaklar. Bakın 4 rapor ile tespit edilen hırsızlık ,500 Milyon TL sahte fatura ,170 Milyon TL aile şirketi arasında sahte fatura, 500 Milyon kayıt dışı para…

Stoklarda fazla mal var ,olmayan ürünler satılmış ama raporu hazırlayanlar problem görmemiş! Yani böylesi bir resmi rapor dahi hırsızlık var ama yasal hırsızlık dedi!

Ticaret ile uğraşıp kuruşun vergisini aksatmadan ödeyen namuslu iş insanları, kümesteki kaz görünen uyurken dahi vergi ödeyen vatandaşlar sizlere sesleniyorum .

Usulü öğrendiniz artık.

55664.png

Tarih Enstitüsü: Dilan ve Engin Polat çiftinin tahliye edilmesi insanları suça ve dolandırıcılığa teşvik değil midir? Çünkü cezai yaptırım yok, kahraman oluyorsunuz ve yargılanmadan ceza çekmeden serbestce dolaşabiliyorsunuz.

2.jpg

LAFyon: Bir kilo baklava çalan çocuğa ters kelepçe 12 yıl ceza, Kara para, naylon fatura, vergi kaçıran dilan polat ve engin polata tahliye.. İşte o kocaman adalet sarayının adaleti..

5.jpg

Bir Garip Ecevit: Engin Polat, Dilan Polat ve tüm sanıklar serbest bırakıldı. Adalet sokak röportajında ve baklava çalan çocuklara var, devleti soyanlara asla uğramaz... Adalet mülkün temeli mi, yoksa zenginin korunması mı...?!

8-001.jpg