İstanbul Planlama Ajansı’ndan dikkat çeken ‘yolsuzlukla mücadele’ raporu

İstanbul Planlama Ajansı’ndan dikkat çeken ‘yolsuzlukla mücadele’ raporu
İBB'ye bağlı İPA, yolsuzluk raporu yayımladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), "Şeffaf Toplum İçin Şeffaf Yönetim: Türkiye’nin Şeffaflık Karnesi" adlı yeni bir rapor yayımladı. Bu raporda, Türkiye'nin şeffaflık ve hesap verebilirlik performansı değerlendirildi.

İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla raporun sonuçlarına dikkat çekerek “Türkiye yolsuzlukla mücadelede 180 ülke içinde 115. sırada. Hukukun üstünlüğü açısından Türkiye tüm ülkelerin yüzde 65’inden daha olumsuz bir noktada. Demokrasinin güçlenmesi ve adil kamu yönetimi için hesap verebilirlik, şeffaflık ve hukukun üstünlüğünün çok daha yüksek bir seviyede uygulanması gerekiyor” dedi.

1.jpg

SON 10 YILDA 115. SIRAYA GERİLEDİ

Raporda, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün Yolsuzluk Algı Endeksi ve Dünya Bankası'nın Yönetişim Endeksi verilerine göre Türkiye’nin ciddi bir şeffaflık kaybı yaşadığı vurgulandı.

Türkiye'de 2018'den beri vergi harcama raporlarının yayınlanmadığı da belirtilirken "Kamu bankalarının reklam harcamalarındaki devasa artışlar medya finansındaki şeffaflık konusunda soru işaretleri doğuruyor" denildi.

2.jpg