Türkiye'de yabancıların vatandaşlık için en çok konut aldığı iller belli oldu

Türkiye'de yabancıların vatandaşlık için en çok konut aldığı iller belli oldu
Türkiye'de yabancılara en çok konut satışı yapılan iller belli oldu.

EVA Gayrimenkul Değerleme, 2024 yılının ilk altı ayında, Türkiye’de yabancıların vatandaşlık almak amacıyla gerçekleştirdiği gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. Bu dönemde yabancıların Türkiye’de yaptığı 12.835 gayrimenkul yatırımının %43,6’sının vatandaşlık edinme amacı taşıdığı tespit edildi.

Yabancılar geçen yıl en çok İstanbul ve Antalya'dan konut aldı - Haberler

Vatandaşlık için satın alınan gayrimenkul sayısının 5.592 olduğu ve bu yatırımların %73,2’sinin İstanbul'da gerçekleştirildiği belirlendi. Ayrıca, vatandaşlık için alınan gayrimenkullerin %85,9’unun İstanbul, Antalya ve Mersin'den alındığı ortaya çıktı.

ÜLKE BAZINDA İLK SIRADA İRAN YER ALDI

2024 yılının ilk altı ayında, Türkiye'de vatandaşlık edinimi amacıyla yapılan gayrimenkul yatırımlarında en çok yatırım yapan ülke İran oldu. İran'ı sırasıyla Rusya Federasyonu, Çin, Irak, Afganistan, Filistin, Pakistan, Mısır, Ukrayna ve Sudan takip etti.

Antalya yabancılara konut satışında ilk sırada! - Son Haberler - Milliyet

İSTANBUL İL SIRADA YER ALIYOR

2024 yılının ilk altı ayında, yabancıların vatandaşlık edinimi amacıyla gayrimenkul alımında en çok tercih ettiği il İstanbul oldu. İstanbul’un ardından sırasıyla Antalya, Mersin, Yalova, Ankara, Kütahya, Bursa, İzmir, Muğla ve Kocaeli illeri yer aldı.