TUSAŞ terör saldırısı dünyaca ünlü basın kurumlarında yankı buldu
New York Times, saldırının Türk yetkililer tarafından "terörist saldırı" olarak nitelendirildiğini ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın PKK'yı işaret ettiğini bildirdi. Haberde, TUSAŞ’ın, Türkiye’nin savunma sanayisindeki bağımsızlığını artırmak amacıyla kurulduğu ve önemli bir işveren konumunda olduğu vurgulandı. Ayrıca, saldırının PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması önerisiyle eş zamanlı olarak gerçekleşmesi dikkat çekti.
Reuters, saldırının detaylarına yer vererek, görgü tanıklarının bina içerisindeki çalışanların sığınaklara götürüldüğünü ve uzun bir süre dışarı çıkmalarına izin verilmediğini aktardı. Tanıklar, patlamaların farklı çıkış noktalarında meydana geldiğini ifade etti.
BBC, saldırıyı manşetine taşırken; teröristlerin TUSAŞ’a giriş anlarının görüntülerini de yayınladı. Haberde, henüz saldırıyı üstlenen bir grup bulunmadığı belirtildi. Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı'nın sosyal medya platformlarında erişim kısıtlaması getirdiği ve terörle ilgili görüntülerin kaldırılması gerektiğine dair uyarılarda bulunduğu vurgulandı.
Washington Post, saldırının ardından en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 22 kişinin yaralandığını bildirdi. Bakan Yerlikaya’nın PKK'yı işaret etmesine rağmen olayın sorumluluğunu üstlenen bir grup olmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Savunma Bakanlığı'nın saldırıya misilleme olarak Irak ve Suriye'deki 30'dan fazla terör hedefini vurduğunu ifade etti.
Wall Street Journal, saldırının büyük bir savunma tesisine düzenlendiğini ve birçok kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Görüntülerde, Ankara’nın kuzeybatısındaki TUSAŞ tesisinde büyük bir patlama ve karşılıklı ateş açıldığına dair sahnelerin yer aldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara da yer verildi.