Tuzla Belediye Başkanı katliam yasasına tepki gösterdi: Bu vebali almayacağız

Tuzla Belediye Başkanı katliam yasasına tepki gösterdi: Bu vebali almayacağız
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasaya tepki gösterdi. Bingöl, “İki cihanda hesabını veremeyeceğimiz bu vebali almayacağız" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, AKP ve MHP oylarıyla Meclis’e sunulan ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasaya karşı çıktıklarını ifade etti. Bingöl, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak sokak hayvanları için yeni projeleri olduğunu açıkladı.

Bingöl, 75 dönümlük bir alanda Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarını belirterek “Ortak akılla, bilimle ve içimizdeki merhametle hem sokaklarımızın güvenliğini sağlayacağız hem de can dostlarımızı hayatta tutacağız" açıklamasını yaptı.

tuzla.png

Gerçekleştirdiği açıklamada, ''Sevgili Tuzlalılar, Meclis’ten hepimizin itiraz ettiği çok tartışmalı bir katliam yasası çıktı. Sonuçlarını ise sosyal medyada içimiz kan ağlayarak izledik. En baştan belirteyim, biz iki cihanda hesabını veremeyeceğimiz bu vebali almayacağız, almıyoruz.” ifadelerini kullanan Bingöl, bu konuda ayrışmanın sorunu çözmeyeceğini aksine büyüteceğini belirtti.

“Hepimiz çocuklarımızın güvenliğini düşünüyoruz. Hepimiz merhamet sahibiyiz. Hepimiz hayvanseveriz.” diyen Bingöl, “Evet, köpek nüfusunun kontrol altına alınması gerekiyor. Bu bir ihtiyaç ama önce bunun sebebini doğru teşhis etmemiz gerekiyor.” dedi.

tuzla3.png

SORUNUN KAYNAĞI GEÇMİŞTEKİ KÖTÜ YÖNETİM

Bingöl, açıklamasının devamında, “Neden Tuzla'da başka ilçelere göre daha çok köpek olduğunu anlatayım isterseniz. Bizden önce Tuzla Belediyesi'nin bir veterinerlik müdürlüğü dahi yoktu. Çok az sayıda köpek kısırlaştırılıyordu. Rehabilitasyon merkezi ve tedavi merkezi yoktu. Hayvanseverlerin gönüllü çabası dışında dişe dokunur hiçbir şey yapılmamıştı. Yani sorunun kaynağı geçmişteki kötü yönetimdi.” ifadelerini kaydetti.

Söz verdikleri gibi veterinerlik işleri müdürlüğünü kurduklarını ev sokaktaki hayvanların bakım ve denetimini yapmaya başladıklarını ifade eden Bingöl, “Kısırlaştırmaya başladık. 2024 yılının ilk 7 ayında 350'den fazla operasyon, bin 500'den fazla tedavi ile geçmiş yıllara göre 10 kat daha fazla hizmet etmeye başladık. STK'larımız ile diyaloğumuzu arttırdık. Komşularımızı da çözüme dahil etmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

tuzla2.png

75 DÖNÜMLÜK ARAZİYE HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ

Yıllardır tahsis edilmiş ama hiçbir şekilde adım atılmamış 75 dönümlük bu araziye, Tuzla'nın en büyük hayvan rehabilitasyon merkezini açmak için yakın zamanda inşaata başladıklarını belirten Bingöl, “İki adet hayvan ambulansını hizmete alıyoruz. Kedi bakım evini yenileyeceğiz. Kapasiteyi arttırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞINI UMUYORUM

Bingöl, “Geniş kapsamlı kısırlaştırma ve sahiplenme kampanyaları başlatarak hep birlikte Tuzla'ya yakışır bir dayanışma göstereceğiz. Bu dayanışma tüm ülkeye örnek olacağını umuyorum. Bizler, ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ diyen bir milletiz. Sorunlarımızı insanca ve medenice çözeriz.” ifadelerini kullanarak ortak akılla, bilimle ve merhametle hem sokakların güvenliğini sağlayacaklarını hem de can dostlarımızı hayatta tutacaklarını belirtti.