Üç ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin çalışmaları sürüyor

Üç ilde orman yangını alarmı! Ekiplerin çalışmaları sürüyor
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi, Kastamonu'nun Alpağut köyü ve Karabük’ün Kale Köyü Aladağ mevkisinde orman yangını çıktı.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ile Çağlayancerit sınır bölgesindeki Umutlu Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Ormandan gelen dumanları fark eden yurttaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunurken ihbar üzerine bölgeye, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havada ve karadan müdahale edildiği belirtildi.

yangin.png

İKİ İLDE DAHA YANGIN BAŞLADI

Kastamonu'na bağlı Alpağut köyünde, saat 15.30 sıralarında yangın başladı. Yurttaşların ihbarı sonucunda bölgeye çok sayıda İl Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekibi sevk edilirken alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangını söndürebilmek amacıyla, havadan ve karadan söndürme çalışması başlatıldı. Çalışmalara, itfaiye araçları ve arazözlerin yanı sıra helikopter desteği de sağlandı.

yangin2.png

Kahramanmaraş ve Kastamonu’nun yanı sıra Karabük’te de orman yangını meydana geldi. Kale Köyü Aladağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yükselen dumanları fark eden yurttaşların ihbarı üzerine, bölgeye birçok jandarma, arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi.