Ulaştırma Bakanı, onaylamıştı: İstanbul'un taksi sorunu çözülecek mi?

Ulaştırma Bakanı, onaylamıştı: İstanbul'un taksi sorunu çözülecek mi?
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İBB'nin taksi teklifine UKOME toplantısında onay vereceğini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu adımın İstanbul’un taksi sorununu çözmede kritik bir aşama olduğunu belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi' teklifinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında onaylanacağını duyurmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısında İstanbul'un taksi sorununa çözüm getirecek önemli bir adım atılacağını belirtmişti.

dvgfgvdg.jpg

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili açıklamada bulunmuş: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz." mesajını kaydetmişti.

YILLARDIR SÜREN TAKSİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

6114b07886b247276c635a8e.webp

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı bugün saat 10'da başladı. Toplantının ana gündem maddesi, İstanbul’daki uzun yıllardır süregelen taksi sorununa çözüm getirecek yeni bir sistem önerisi.

2 bin 500 yeni taksi aracıyla başlayacak olan uygulama tabanlı dijital taksi sistemi, tamamen dijital bir kontrol ve denetim ağı ile hizmet verecek. Bu yenilikle birlikte, taksilerde geleneksel tepe lambaları kaldırılacak, sadece uygulama ve entegre duraklar üzerinden yolcu alımı yapılacak. Sistem, yolculukların uçtan uca denetlenmesini sağlayarak güvenliği artıracak ve müşteri memnuniyetini hedefleyecek.

BU ÇÖZÜM YETERLİ OLMAYACAK

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME toplantısında taksi sayısının artırılmasına dair olumlu bir görüş belirtti. Aksu, 2500 yeni taksiyle ilgili planın desteklendiğini, ancak bu adımın tek başına İstanbul'un trafik sorununu çözmeyeceğini vurguladı.

Aksu, sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun yüzde 94 arttığını belirterek, mevcut trafik koşullarında yolcuların yakın mesafelere bile uzun sürelerde ulaştığını söyledi. Taksi sayısının artırılmasının bu sorunu tamamen çözmeyeceğini ifade eden Aksu, “Trafik sorunu çözülmeden bu adım yeterli olmayacak” dedi.