Ulaştırma Bakanlığı'ndan araç muayenelerinde komisyon düzenlemesi

Ulaştırma Bakanlığı'ndan araç muayenelerinde komisyon düzenlemesi
Ulaştırma Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı komisyonlarının müşterilere yansıtılmaması için yeni bir düzenleme başlattı. Bakanlık, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Araç muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapanlardan alınan komisyon ücretlerine ilişkin tartışmalar devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni bir düzenleme için harekete geçti. Bakanlık, yeni ihale döneminde bu komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmaması için çalışmalar başlattığını duyurdu.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir vatandaşın başvurusu üzerine Tüketici Hakem Heyeti, 1.130 lira muayene ücretine karşılık 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirerek bu ücretin iadesine karar verdi. Bu durum, muayene ücretlerinden komisyon alınması iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

HİZMETTEN YARARLANANLARA YANSITILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine ilgili kurumlarla yapılan mutabakat sonucu araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı nedeniyle oluşacak komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmasında bir sakınca bulunmadığını belirtti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Bakanlık, açıklamasında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı, araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.