Ülkü Ocakları'ndan “sokak röportajında konuşanı bulun” talimatı

Ülkü Ocakları'ndan “sokak röportajında konuşanı bulun” talimatı
Sinan Ateş cinayetine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, Ülkü Ocakları yöneticilerinin bir sokak röportajında MHP'yi eleştiren bir yurttaşı bulmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleşen suikastın ardından hayatını kaybetmesine ilişkin dava süreci devam ediyor. Sinan Ateş davasında, sanıklardan Tolgahan Demirbaş’ın telefon görüşmeleri ve yazışmaları, bilirkişi raporlarına yansırken söz konusu yazışmalarda, Demirbaş ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin bulunduğu WhatsApp grubunda, MHP'yi eleştiren bir vatandaşın bulunması için talimat verildiği açığa çıktı.

tolgahan-demirbas.png

15 Şubat 2021 tarihinde, "Kendine muhabir" isimli hesabın gerçekleştirdiği bir sokak röportajında, kendisini ülkücü olarak tanımlayan bir yurttaş devlete karşı yorum yapan herkesin terörist olarak damgalandığından bahsetmiş ve fikirlerini özgürce dile getiremediğini vurgulayarak bu durumu eleştirmişti.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Demirbaş ve Ülkü Ocakları yöneticileri arasında geçen yazışmalarda, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, eleştirel açıklamalar yapan yurttaşı belirterek "Bunu bulmamız lazım başkanlarım. Emniyet kanallarını zorlayın. Bunu muhakkak bulmamız lazım" ifadelerini kullandı. Demirbaş ise bu talebe cevap olarak, "Emredersiniz başkanım" ifadesini kaydetti.