Ümit Boyner'den iktidara zehir zemberek sözler: Rezaletin son perdesi

Ümit Boyner'den iktidara zehir zemberek sözler: Rezaletin son perdesi
Türkiye’de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından Instagram’a erişim engeli getirilmesine tepki yağarken bir eleştiri de iş insanı Cem Boyner’den geldi. Boyner, erişim engeli kararına ateş püskürdü.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos günü Instagram’a erişim engeli getirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, Instagram’ın 'katalog suçlara uymadığı' gerekçesiyle erişime kapatıldığı ifade edilirken e-ticaret için de kullanılan platformun, 1,9 milyar liralık hacmi etkileyebileceği kaydedildi.

“BU HANGİ HUKUK DEVLETİNDE OLUR?”

BTK’nın aldığı bu karara, yurttaşlardan siyasilere kadar herkes sert tepki gösterirken

Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner de, iktidarın Instagram’a getirdiği erişim engelini sosyal medya hesabından eleştirdi.

Yaptığı paylaşımda, "Instagram’ın kapalı kalması ne demek?" ifadesini kaydeden Boyner, "Bu kadar hayatlarımıza müdahale etme hakkı hangi hukuk devletinde olur? Rezaletin son perdesi" söyleminde bulundu.

boyner.png

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından, 31 Temmuz’da yaptığı açıklamada, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullanarak Instagram’ı eleştirmişti.

Bu eleştirinin sonrasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu dikkat çeken bir karara imza atarak Instagram'a erişimi engellendi. BTK’nın konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, Instagram’ın "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı ifade edildi. Söz konusu katalog suçlar arasında; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi maddeler de bulunuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, 2 Ağustos günü, "Ülkemizin koyduğu kurallar var. Ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Uyarılarımıza rağmen katalog suçlarını dikkate almadılar. Erişim engeli getirdik. Eksiklikleri giderdikleri an engel kalkacak" ifadelerini kullandı.