Yanan orman alanları yapılaşmaya açıldı! Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı

Yanan orman alanları yapılaşmaya açıldı! Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Yaşanan orman yangınlarında tahrip olan birçok ormanlık alan Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yapılaşmaya açıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, İzmir Bayraklı'da yangınlar nedeniyle tahrip olan 375 hektarlık alan, orman sınırları dışına alındı. Söz konusu karar, daha önce de benzeri girişimlerin Danıştay tarafından durdurulduğu bir bölgeyi kapsıyor.

BirGün'ün haberine göre, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, aynı alanların geçmiş dönemlerde de orman statüsünün dışına çıkarılmaya çalışıldığına dikkat çekerek "Daha önce Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği bu alan, şimdi yeniden yapılaşmaya açılıyor. TOKİ, bölgeye 3 bin konut inşa etti ve şimdi bu yapılaşma yasalara uygun hale getirilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

erdogan-18.png

KAMUOYUNDAN SERT TEPKİ

Bayraklı Şehir Hastanesi gibi önemli yapıların da yer aldığı bölge, 2020 depremi sonrası mahkeme kararı ile iptal edilen yapılaşmanın, yeniden gündeme gelmesiyle dikkat çekerken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul, Ankara, Adana, Muğla ve Mersin'de çeşitli arsaları satışa çıkarması da kamuoyu tarafından tepki gördü.