Yandaş şarkıcı AKP’ye karşı düzenlenecek sokak hayvanları mitingini destekledi

Yandaş şarkıcı AKP’ye karşı düzenlenecek sokak hayvanları mitingini destekledi
AKP’ye yakınlığıyla bilinen şarkıcı Orhan Gencebay, AKP’nin Meclis’e sunduğu Sokak Hayvanları’nın katledilmesini öngören yasa teklifine karşı çıktı.

Sanatçı Orhan Gencebay, AKP tarafından Meclis’e sunulan ve geçtiğimiz günlerde Meclis komisyonunda kabul edilen Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuşan Gencebay, gönlünün bugün Ankara’da düzenlenecek olan sokak hayvanları mitinginde olduğunu ifade etti ve "Benimde oraya gittiğimi düşünsünler” ifadesini kaydetti.

“ONLARI YAŞATMALIYIZ”

Gencebay, kendisine yöneltilen, “Yarın Ankara da miting var, çıkarılmak istenen yasayla ilgili neler söylemek istersiniz ?”sorusuna cevap olarak, "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur. Son derece yanlıştır.” ifadelerini kullandı. Hayvanların yaşam şekillerinin çok farklı olduğunu ifade eden Gencebay, “ Biz insanız, akıllıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onların yaşaması için her türlü yardımı yapıp yaşatmalıyız!" açıklamasını yaptı.

gencebay.png

“HER CANLIYA SAYGI DUYMALIYIZ”

Kendisine, Alain Delon'un ötanazi talebinin olduğunun hatırlatılması üzerine Gencebay, "İyileşmesi mümkün olmayan, acı çekiyorsa belki ama, o da onun isteğiyle olması lâzım, fakat hayvanların böyle bir durumu söyleme imkanları yok. Ancak kuduz olur, yaşaması mümkün değildir, belki hem onu kurtarmak, hem de topluma zarar vermemesi için, o zaman düşünülebilir ama bu da olağanüstü zor bir şeydir.” ifadelerini kaydetti. Gencebay, yaradanın yarattığı bütün canlıların bu dünyada yaşamaya hakkı olduğunu vurgularken “Yaradan hepimizi topraktan yaratmıştır. Her bir canlıya saygı duymalıyız." dedi.

erdogan-1.png

“BÖYLE BİR ŞEYE KESİNLİKLE KARŞIYIM”

Söyleşi sırasında, “Çıkarılmakta olan yasaya, sanat dünyasından, gazeteci ve aydınlardan çok büyük tepkiler var hayvanlar uyutulmak isteniyor” ifadelerinin kullanılması üzerine, "Uyutmanın anlamı ötenazidir. Öldürmek anlamına gelir, böyle bir şeye kesinlikle karşıyım.” sözlerini ileten Gencebay, “Dediğim gibi iyileşmesi mümkün değilse, çok acı çekiyorsa, kendine ve başka canlılara zarar veriyorsa belki o zaman onun kurtuluşu adına olabilir. Onun da kararını vicdanlı insanlar vermelidir. Pat diye karar verilemez." ifadelerini kullandı.

sokak-hayvanlari.png

“ BENİ DE ORDA DÜŞÜNSÜNLER”


Olcay Ünal Sert'in, Gencebay’a, "Ankara da, sokak hayvanları için büyük bir miting var, Seren Serengil de gidiyor" ifadelerini sarf etmesi üzerine Orhan Gencebay, "Ben de Ankara da olmasam da gönül olarak oradayım, benim de oraya gittiğimi düşünsünler." açıklamasını yaptı.