YKS sonuçları açıklandı: KYK yurt başvuruları ne zaman 2024?

YKS sonuçları açıklandı: KYK yurt başvuruları ne zaman 2024?
YKS sonuçları açıklandı. Şimdi gözler KYK başvurularında. KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin merakla beklediği konu KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) 2024 yılı yurt ve burs başvuruları oldu.

KYK 2024 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

kyk-6tip-yurt-kac-kisilik-207-2-41.webp

Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Bu yıl da benzer bir takvimle, yurt başvuru sürecinin ağustos ayının son haftasında başlaması bekleniyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

KYK BURS BAŞVURULARI İÇİN BEKLENEN TARİHLER

4hhuqtni2a6pb1x7.jpg

KYK burs başvuruları geçtiğimiz yıl 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl için burs başvuru sürecinin, ekim ayı ortasında başlayacağı tahmin ediliyor. Öğrenciler, burs başvuruları hakkında bilgi almak ve başvurularını yapmak için KYK'nın resmi internet sitesini takip edebilirler.

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN GEREKENLER

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleriyle PTT şubelerinden şifre alabilir veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı gibi alternatif e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler. Başvurular ve sonuçlar hakkında tüm bilgilere KYK'nın resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Yurt ve burs başvuruları ile ilgili her türlü detay ve duyuru bu sitede yer alacak.