YKS tercihleri için son gün

YKS tercihleri için son gün
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından 25 Temmuz’da başlayan tercih dönemi bugün sona eriyor.

8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında adaylar, aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre tercihlerinde bulunmak için ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr'yi kullanarak bireysel olarak işlem yapabiliyorlar.

Üniversite adayları, tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 2 Ağustos'ta (bugün) gece 23:59'a kadar yapabilecek.

Tercihler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacak. Başvuru merkezlerinde veya posta yoluyla yapılan başvurular geçerli olmayacak.

ELEKTRONİK KAYITLAR 19-21 AĞUSTOS TARİHİNDE

YKS tercih dönemi sona eriyor - eğitim

Tercih başvurularının tamamlanmasının ardından, üniversiteler yerleştirme işlemlerini gerçekleştirecek ve sonuçları açıklayacak. Kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek ve ek yerleştirme süreci başlayacak.

Merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacaklar.