YPG’li terörist mülteci olarak Türkiye’ye geldi! Yargıtay’ı kandırarak kayıplara karıştı

YPG’li terörist mülteci olarak Türkiye’ye geldi! Yargıtay’ı kandırarak kayıplara karıştı
Türkiye’ye mülteci olarak gelen PKK/YPG’li terörist Abdullah Muhammed, terörist olduğu açığa çıkınca 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay Muhammed'in mahkumiyet kararını etkin pişmanlık hükümleri nedeniyle bozarken tahliye edilen terörist kaçtı

Suriye’nin kuzeyinde PKK-YPG saflarında yer aldıktan sonra mülteci olarak Türkiye’ye gelen Abdullah Muhammed’in terörist olduğu ortaya çıktı. Muhammed, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken etkin pişmanlık kapsamında terör örgütüyle ilgili bilgi vereceğini söyleyen terörist, serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem bastı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin aktardığına göre, Türkiye’de geçici koruma statüsüne alınan ve mülteci kamplarında yaşayan teröristin, Suriye’de silahlı ve üniformalı fotoğraflardaki kişi olduğu da bilirkişi uzmanları tarafından belirlendi. Türkiye’de geçici kimlik verilerek mülteci gibi yaşayan Abdullah Muhammed olduğu POLNET Analiz projesiyle incelenen fotoğrafların genel yüz hatları eşleşti.

Göç İdaresi kayıtları incelendiğinde Abdullah Muhammed’in 1 Ocak 1994 Ayn El Arab doğumlu olduğu, Diyarbakır Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 30 Ekim 2014 tarihinde geçici koruma kapsamına alındığı ve kendisine geçici kimlik belgesi verildiği tespit edildi. Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesinde yaşadığı belirlenen Muhammed, evindeyken yakalanarak tutuklandı.

“10 YILDIR TÜRKİYE’DEYİM”

Abdullah Muhammed isimli terörist, Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısındayken kemdisine ait terörist kıyafetli silahlı fotoğrafları görünce terörist olduğunu itiraf etti.

2012 yılında Halep’e bağlı Kobani’de PKK-YPG saflarında bulunup silahlı faaliyetlerde yer aldığını ifade eden terörist, “Fotoğraflardaki kişi benim. Örgüt içinde gizliliğimi sağlamak için Aslan kod adını kullanıyordum. Sonra örgütten ayrılarak mülteci gibi Türkiye’ye geldim ve geçici koruma statüsüne alınarak mülteci oldum.” dedi.

10 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirten terörist, burada evlendiğini ve çocuklarının olduğunu dile getirdi.

abdullah-muhammed3jpg-kwsx96ksh0wx7lmj-opvqg.jpg

YARGITAY KARARI BOZDU

Mahkeme, sanığı terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırarak tutukluluk halinin devam etmesine hükmetti. Sanığın Bölge İstinaf Mahkemesine yaptığı başvurusu da reddedilince dosya Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne taşındı.

Yargıtay, sanık hakkındaki hüküm kesinleşene kadar etkin pişmanlık yasasından faydalanma talebinde bulunabileceği, sanığın temyiz başvurusunda yasadan faydalanmak istediği dikkate alındığında, terör örgütünün çökertilmesi amacıyla bilgi ve belge vermesi, halen dağ kadrosundaki teröristlerin fotoğraflarından teşhis edilerek verdiği bilgilerin faydalı olup olmadığının ilgili kurumlardan da teyit edildikten sonra pişmanlık talebinin değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti ve kararı bozdu.

SIRRA KADEM BASTI

Terörist, örgütün elinden kaçarak Türkiye’ye sığındığını kaydetti ve etkin pişmanlık kapsamında bilgiler verip güvenlik güçlerine yardımcı olacağını ifade etti. Mahkeme sanığın tahliyesine hükmetti ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Sanığın etkin pişmanlık talebinde bulunduğuna dair Yargıtay’a gönderdiği dilekçesi dikkate alınarak TEM Şube Müdürlüğü ile yazışma yapılmasına, sanığın terör örgütünün çökertilmesine yönelik verdiği bilgi ve belgelerin de birer onaylı suretinin mahkemeye gönderilmesine ve sanığın verdiği bilgilerin de faydalı olup olmadığına dair rapor hazırlanmasına karar verildi.

Fakat, Göç İdaresinde kayıtlı görünen adresinde olmadığı tespit edilen teröristin kaçtığı açığa çıktı. Teröristin hala Türkiye'de olup olmadığı ya da yasadışı yollardan Suriye’ye mi kaçtığı belirlenemedi.