ABD yetkilileri: Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli!

ABD yetkilileri: Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli!
Türk sinemasının ikonik isimlerinden Ahu Tuğba'nın vefatı, beklenmedik bir gelişmeyle daha karmaşık bir hal aldı.

KOAH nedeniyle pazar günü hayata veda eden sanatçının cenazesinin, bugün Miami'den İstanbul'a getirilmesi planlanmıştı ancak ABD'li yetkililerin, Tuğba'nın ölümünü "şüpheli ölüm" kategorisinde değerlendirmesi, nakil işlemlerinde gecikmeye yol açtı.

Planlara göre Ahu Tuğba için perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bir anma töreni düzenlenecek, ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecekti ancak ABD'deki resmi prosedürler henüz tamamlanmadığı için cenazenin Türkiye'ye ulaşma tarihi belirsizliğini koruyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) yönetim kurulu üyesi Nur Türkşen, sanat dünyasının bu büyük kaybını derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Türk sinemamızın unutulmaz yıldızı Ahu Tuğba'yı kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Amerika'daki uçuş prosedürlerinden dolayı cenaze töreni tarihine dair net bir bilgi veremiyoruz ancak yanlış tarih bilgilerine itibar edilmemesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek isteriz" dedi.

Türk sinemasının efsanevi oyuncusu Ahu Tuğba'nın hatırası, sanat dünyasında silinmez bir iz bırakmaya devam edecek. Ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyoruz.