Ahu Tuğba'nın cenazesi müdürün tatiline takıldı

Ahu Tuğba'nın cenazesi müdürün tatiline takıldı
Ahu Tuğba'nın otopsi raporu çıktı. Cenazesinin Türkiye'ye nakledilmesi için otopsi raporu imzalayacak adli tıp müdürünün tatilden dönmesi bekleniyor.

Ünlü oyuncu yıllar önce kızı Anjelik Calvin'in eğitimi için ABD'nin Miami şehrine taşınmış kızının mezuniyetiyle birlikte de buraya yerleşmişti. Geçtiğimiz aylarda trafik kazası geçirip 8 saatlik uzun bir ameliyat geçiren Tuğba daha sonra KOAH hastalığı sebebiyle uzun süre yoğun bakımda kalıp 1 Eylül tarihinde, 69 yaşında evinde ölü olarak bulunmuştu.

KIZI CENAZENİN İSTANBUL'A GETİRİLMESİNİ İSTEDİ

640x360-1.jpeg

Ölümünün ardından kızının isteği üzerine cenazesi Türkiye'ye getirilerek İstanbul'da defnedilecekti. Ölüm sebebinin belirlenmesi için prosedür gereği otopsi raporunun tamamlanıp ölümde şüpheye yer olmadığına dair bir kesinliğin oluşması gerekiyor. ABD'li yetkililer Tuğba'nın cenazesinin ülke dışına çıkmasına bu yüzden 10 gün boyunca izin vermediler.

RAPORU İMZALAYACAK MÜDÜR İZİNDEYMİŞ

3719032-41cd28a701d87bcc0d5dba8c29119973.jpg

Otopsi raporu nihayet hazırlandı. Raporda Tuğba'nın ölümünde şüpheye yer olmadığı belirtildi. Ancak bu kez de cenazenin Türkiye'ye ulaşmasının önünde başka bir bengel belirdi: Miami'deki adli tıp merkezinin müdürünün izinde olması.

ÇELİK TABUT İLE ÜLKEYE GELECEK

Otopsi raporunun hazırlanmasına rağmen cenaze Türkiye'ye ulaştırılamadı. Müdürün imzası olmadan otopsi raporu resmi olarak geçerli olmuyor ve bu yüzden Türkiye Miami Başkonsolosluğu cenaze naklini gerçekleştiremiyor. Ayrıca, Anjelik Calvin'in pasaportunun yenilenmesi gerekiyor. Cenaze, uzun bekleme süresi nedeniyle çelik tabutla Türkiye'ye nakledilecek