Berfu Yenenler dolandırıcılarının hedefi oldu: Arkadaşı Anıl Altan’ın kimliğini kullandılar!

Ünlü isim Berfu Yenenler, dolandırıcıların radarına takıldı. Olayı detaylarıyla tek tek anlattı.

Berfu Yenenler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dolandırıcıların hedefi olduğunu duyurdu. Arkadaşı Anıl Altan’ın bir dizide canlandırdığı polis karakterinin ismi kullanılarak dolandırılma girişiminde bulunulduğunu belirten Yenenler, bu durumu takipçilerine aktardı.

Eser Yenenler ile mutlu bir evliliği bulunan Berfu, dolandırıcıların kendisini nasıl tuzağa düşürmeye çalıştığını detaylı bir şekilde anlattı.

berfu1.webp

DOLANDIRICILAR DİZİ KİMLİĞİ YOLLAMIŞ

Berfu Yenenler, dolandırıcıların kendisini hedef aldığını ve aralarında bir telefon görüşmesi yaşandığını detaylarıyla anlattı. Yenenler’in iddiasına göre dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtarak Yenenler’in kimliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

Dolandırıcı, Yenenler'in teklifi reddetmesi üzerine WhatsApp üzerinden sahte bir polis kimliği gönderdi ancak büyük bir sürprizle karşılaştı. Gönderilen kimlik, Yenenler'in yakın arkadaşı olan oyuncu Anıl Altan’ın bir dizide kullandığı polis kimliğiydi. Durumu fark eden Yenenler, dolandırıcıya gerçeği açıklayıp görüşmeyi sonlandırdı. Bunun üzerine dolandırıcılar Yenenler’in telefonunu her yerden engelledi.

66ea7141581541832ebee1bc.webp

OLAYI DETAYLARIYLA TEK TEK ANLATTI

Berfu Yenenler, peş peşe paylaştığı videolarında, kendisine gelen telefonla ilgili olarak şunları söyledi: "Bana 'Kimliğiniz yakın zamanda çalındı mı?' diye sordular. 'Hayır' dedim. Sonrasında, 'Kimliğinizi birileri kullanıyor, işlemler yapıyor' dediler. Ben de 'Böyle bir şey yok' dedim. Ardından dolandırıcı, Anıl Altan’ın polisiye dizisindeki karakterine ait polis kimliğini WhatsApp üzerinden gönderdi. Ben de ona, 'Bu kişi benim arkadaşım. Beni dolandırmaya çalışıyorsunuz ama başaramayacaksınız' dedim. Bunun üzerine dolandırıcılar beni engelledi. Tüm konuşmaların ekran görüntüsünü alıp suç duyurusunda bulundum. Anıl’ın kimliğini kullanarak kimseyi dolandıramazsınız."

berfu2.webp

Anıl Altan da Berfu Yenenler'in paylaşımını kendi hesabında paylaşarak şunları söyledi:

“Birçok kişi, benim oynadığım polisiye dizideki kimliğimle kandırılıyormuş. Arkadaşlar, polis ya da herhangi bir yetkili telefondan para isteyemez. Lütfen annenize, büyüklerinize bu konuda bilgi veriniz” ifadelerini kullandı.

berfu3.webp