İngiltere'den Türkiye'ye ameliyat için geldi: Havaalanında kimlik kontrolünde tanınamadı!

İngiltere'den Türkiye'ye ameliyat için geldi: Havaalanında kimlik kontrolünde tanınamadı!
Euronews'te yer alan habere göre, estetik yaptırmak için dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye akın eden insanlar ülkelerine dönerken havalimanında sorun yaşıyor.

TikTok fenomeni Joanne Prophet bir yıl önce Türkiye'den ülkesine dönmeye çalışırken havaalanındaki güvenlik güçleri tarafından yaklaşık 1 saat boyunca odada sorguya çekildi.
Pasaport görevlisi, Prophet'in 10 yıl geçerli olan pasaportundaki görünümünün, güncel görünümüyle uyuşmadığını söyledi. Şüphe üzerine Prophet 1 saat sorguya alındı.

ESTETİK OPERASYONLAR HAVAALANINDA SORUN YARATTI

model-passport-pics.jpeg

Pasaport fotoğrafını çektirmesinden bu yana göğüs imlantı, diş kaplaması, çene-dudak dolgusu, burun estetiği ve yağ eriticiler yaptırdı. Saçlarına kaynak yaptırıp platin sarısından küllü sarıya boyattı. Manchester Havaalanı'ndaki güvenlik görevlileri ise pasaport fotoğrafını değiştirmesi gerektiğini; güncel olmayan fotoğrafı sebebiyle sorguya çekildiğini, Prophet'e iletti.

PASAPORT İÇİN TEKRAR ÖDEME YAPMAK ZORUNDA KALDI

dc44925e2da96a60fa4b147a27.jpg

Pasoportunun 1 yıl daha geçerliliği olmasına rağmen genç kadın yeni bir pasaport için ödeme yapmak zorunda kaldı. Prophet'in sosyal medyada olayı paylaşması ile dünyanın farklı yerlerinden benzer deneyimler yaşadığını bildiren pek çok yolcu olduğu ortaya çıktı.

HAVAALANI KAMERALARI EŞLEŞTİREMEDİ

TikTok'ta bir kadın kullanıcı "Türkiye'de pasaport kontrolündeki kameralar en ufak bir değişikliği yakalıyor. Sadece burnumu yaptırdım ve sürekli sorguluyorlar," yorumunu yaptı. Prophet, "Pek çok insanın ameliyat için uçtuğu yer olduğunu düşünürsek bunu düzeltmeleri gerekiyor," diyerek yorumu yanıtladı. Başka kadınlar da Cape Verde ve Singapur'da benzer deneyimler yaşadıklarını söylerken, biri sorgulanırken "dolgudan önceki resimlerini çıkarmak zorunda kaldığını" söyledi.

PASAPORT FOTOĞRAFI GÜNCEL TUTULMALI

Yüz tanıma teknolojisinin havaalanlarında yaygınlaşması, pasaport kontrolünde sorunlara yol açabiliyor. Estetik değişiklikler geçiren yolcuların, mevcut görünümüne uygun bir pasaport fotoğrafına sahip olmaları gerektiği belirtiliyor. Travel Republic’e göre, bu tür sorunlar gecikmelere ve uçuş iptallerine neden olabiliyor. Uzmanlar, yakın zamanda estetik işlem geçirenlerin, bu durumu açıklayan bir doktor notu almasını öneriyor.