Matthew Perry'in şüpheli ölümünün ardından polis yeni bir aksiyon aldı

Matthew Perry'in şüpheli ölümünün ardından polis yeni bir aksiyon aldı
‘Friends’ (Arkadaşlar) dizisinin oyuncularından Matthew Perry'nin 2023 yılının kasım ayında evindeki jakuzide ölü bulunmasının ardından polis 5 kişinin suçlandığını açıkladı.

‘Friends’ (Arkadaşlar) dizisinin oyuncularından Matthew Perry'nin 2023 yılının kasım ayında evindeki jakuzide ölü bulunmasının ardından hayranları ve sevenleri yasa boğulmuştu ve bu ölümün şüpheli olması polisi harekete geçirmişti.

Perry’nin Aralık 2023’te yayımlanan otopsi sonuçlarına göre de oyuncunun anestezik ketamin kullanımı ardından havuzda boğularak öldüğü tespit edilmişti.

Raporda koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan Buprenorfin’in de oyuncunun ölümünde rol oynadığı belirtilmişti.

Perry’nin yakınları soruşturmayı yürüten yetkililere oyuncuya depresyon ve kaygı bozukluğu için ‘ketamin infüzyon terapisi’ adı verilen bir tedavi uygulandığını söylemişti.

Dizide Chandler Bing karakteriyle bilinen 54 yaşındaki Matthew Perry’nin şüpheli ölümüne ilişkin polis iki doktor ve oyuncunun kişisel asistanı da dahil olmak üzere beş kişinin suçlandığını söyledi.

Polis perşembe günü yaptığı açıklamada, mayıs ayında başlattıkları soruşturmanın; büyük miktarda ketamin dağıtan uyuşturucu tedarikçilerinden oluşan "geniş bir yeraltı suç şebekesini" ortaya çıkardığını söyledi.

Perry, Ekim ayında Los Angeles'taki evinde öldü. Otopsi kanında yüksek konsantrasyonda ketamin bulundu ve bu maddenin akut etkilerinin onu öldürdüğünü belirledi.

ABD Savcısı Martin Estrada perşembe günü, "Bu sanıklar, kendilerini zengin etmek için Perry'nin bağımlılık sorunlarından yararlandılar. Yaptıklarının Perry için büyük bir tehlike oluşturduğunu biliyorlardı, ancak yine de yaptılar."

Adalet Bakanlığı'na göre, Perry'nin asistanı da dahil olmak üzere sanıklardan üçü uyuşturucu suçlamalarını kabul ederken, diğer ikisi -bir doktor ve "Ketamin Kraliçesi" olarak bilinen bir kadın- perşembe günü tutuklandı.

KETAMİN NEDİR?

mp0.webp

Ketamin -güçlü bir anestezik- depresyon, anksiyete ve ağrı tedavisinde kullanılır. NBC televizyon dizisi Friends'te başrollerden birini oynayan Perry'ye yakın kişiler, ölümünden sonra bir adli tabibin soruşturmasında ketamin infüzyon terapisi gördüğünü söyledi ancak son seansı ölümünden bir haftadan fazla bir süre önce gerçekleşmişti. Adli tabip, Perry'nin sistemindeki ketaminin ilacın kısa yarı ömrü nedeniyle infüzyon terapisinden kaynaklanamayacağını söyledi.

Adli tıp görevlisinin verdiği bilgiye göre, Perry'nin vücudundaki ketamin seviyesi, genel anestezi sırasında verilen miktar kadar yüksekti.

UYUŞTURUCU ALIMI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Federal mahkemeye sunulan iddianamede, savcıların Perry'nin ölümüne yol açtığını söylediği ayrıntılı uyuşturucu satın alma planı ayrıntılı olarak anlatıldı.

Savcılar, Perry'nin asistanı Kenneth Iwamasa'nın, aktöre ölümünden önceki haftalarda 50.000 doların üzerinde ketamin sağlamak için iki doktorla birlikte çalıştığını söyledi.

Yetkililer, plana dahil olanların Perry'nin bilinen madde bağımlılığı sorunlarından kar elde etmeye çalıştığını savundu. Doktorlardan biri olan Salvador Plasencia'nın bir kısa mesajda "Acaba bu moron ne kadar ödeyecek?" yazdığı iddia ediliyor.