Nuri Alço’nun Ödediği Kira Duyanları Hayrete Düşürdü

Nuri Alço’nun Ödediği Kira Duyanları Hayrete Düşürdü
Ev sahipleri ve kiracılar arasında meydana gelen tartışmalar sıklıkla gündemde kendine yer bulurken ünlü oyuncu Nuri Alço da yaşadığı kira tartışmasıyla gündeme geldi. Ünlü oyuncunun İstanbul’da kaldığı evin kaldığı evin kirası duyanları şoke etti.

Son zamanlarda yaşadığı sağlık problemleriyle gündeme gelen Nuri Alço, bu kez ev sahibiyle yaşadığı kira problemi nedeniyle kamuoyunun dikkatini çekti. Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden biri olan Nuri Alço’nun, 2016 yılından bu yana kiracı olarak kaldığı İstanbul’da bulunan evinden ayrılması için ev sahibinin tahliye davası açtığı ortaya çıktı.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın aktardığına göre, 8 senedir Kağıthane ilçesinde bulunan dairesinde ikamet eden Nuri Alço’nun ev sahibi, ünlü oyuncunun evden çıkmadığını belirterek mahkemeye başvurdu. Hatice A. isimli ev sahibinin, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne giderek tahliye davası açtığı ortaya çıktı.

nuri-alco-2.png

6 AYDIR EVDEN AYRILMADI

Ev sahibi, mahkemeye verdiği dilekçede, 2022 yılında söz konusu evi kendisi oturmak için satın aldığını ve bu nedenle evin satışı tamamlanınca, evde kiracı olarak ikamet eden oyuncu Nuri Alço'ya Noter onaylı ihtarname gönderdiğini ifade etti.

6 aylık sürenin dolmasını bekleyen ev sahibi Hatice A., sürenin dolmasına rağmen Alço’nun evden çıkmadığını öğrenince ünlü oyuncuyla iletişime geçti. Görüşmeler esnasında, Alço’nun evden çıkmayacağını ilettiğini ifade eden Hatice A., Alço'nun mahkeme yolu ile evden çıkarılmasını istedi.

Mahkeme, davayı kabul edince, Nuri Alço avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede ev sahibinin evi satın aldığını öne sürdüğünü fakat bir kez bile aldığı evi görmediğini ve amacının kirayı artırmak olduğunu belirtti.

kira.png

NURİ ALÇO İSTENEN KİRAYI AÇIKLADI

Yeşilçam’ın ünlü ismi, verdiği dilekçenin devamında, ev sahibinin kendisini aradığını ve 3 bin 500 lira olan kirasını 15 bin TL olarak ödemesi karşılığında evde kalabileceğini söylediğini kaydetti.

Ev sahibinin, söz konusu kira tutarını kabıul etmemesi halinde mahkemeye başvuracağını söyleyerek kendisini tehdit ettiğini söyleyen Alço, ev sahibinin kendisini haksız yere evden çıkarmak istediğini ifade etti.

Verilen dilekçenin ardından mahkeme, tanıkların dinlenmesi amacıyla davayı ileri bir tarihe erteledi.