Okan Bayülgen Drakula, Hayko Cepkin vampir avcısı oldu!

Okan Bayülgen Drakula, Hayko Cepkin vampir avcısı oldu!
Okan Bayülgen ve Hayko Cepkin'den Drakula geliyor. Usta tiyatrocu Okan Bayülgen ve Hayko Cepkin'in rol alacağı 1897'de yayımlanmış Bram Stoker'ın ölümsüz eseri "Drakula" uyarlaması çok yakında tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.

İrlandalı yazar Bram Stoker'ın unutulmaz eseri birçok kez sinema ve tiyatroya uyarlanmış, 1992 yapımı film versiyonunda Gary Oldman ve Wiona Ryder baş rolü paylaşmıştı. Film ve tiyatroya uyarlanması ile bu fantastik esere dünya çapında da ilgi artmış fantastik-korku edebiyatı da görünür hale gelmişti.

HAYKO CEPKİN VAMPİR AVCISI OLACAK

okanbayulgen3-310820230ca0c1f1.webp

Okan Bayülgen'in hem Drakula karakterine can verip hem de senaryosunu yazacağı oyunda Hayko Cepkin de vampir avcısı Abraham Van Helsing'i canlandıracak. Drakula kitabından uyarlanan tiyatro oyunu, BKM ve Kabare Dada işbirliği ile sahnelenecek.

RICHARD İZLEYİCİDEN TAM NOT ALMIŞTI

jekyll-hyde-muzikali-ilk-kez-harbiye-acikhava-da-sergilenecek-7uuda-1.jpg

Okan Bayülgen son olarak William Shakespeare’in Kral III. Richard’ın hayatını anlattığı Richard oyunuyla izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Richard, hâlâ sahnelenmeye devam ederken bugüne dek 110.000 izleyiciyle buluştu. Vampir avcısı Van Helsing'e Hayko Cepkin can verecek. Usta müzisyen son olarak Robert Louis Stevenson uyarlaması Jekyll & Hyde müzikalinde Elçin Sangu ile başrolü paylaşmış, oyun izleyicilerden tam not almıştı.

DRACULA, MÜZİKLERİYLE BÜYÜLEYECEK

okan-bayulgen-ile-richard-ilk-kez-harbiye-acikhava-da-8595.jpg

Drakula oyunu, caz dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiriyor. Ünlü caz piyanisti Uraz Kıvaner, caz davulcusu Ayhan Öztoplu, gitarist Sertan Küley ve orkestra şefi Kemal Alpan’ın yönetimindeki orkestrada, Kurtalan Ekspres'in bas gitaristi ve bestekâr Ahmet Güvenç de sahne alacak.

Drakula karakteri, sinema tarihinin ikonik isimleri Bela Lugosi, Christopher Lee ve Gary Oldman tarafından canlandırıldı. Van Helsing ise Peter Cushing, Laurence Olivier ve Hugh Jackman’ın unutulmaz performanslarıyla izleyiciyi etkileyen bir figür haline geldi. Bu özel oyunda, tiyatronun büyülü atmosferinde bu efsanevi karakterlerin yeniden hayat bulması bekleniyor.