Şair ve yazar Afşar Timuçin hayatını kaybetti

Şair ve yazar Afşar Timuçin hayatını kaybetti
Türkiye'nin önde gelen şair, yazar ve çevirmenlerinden Afşar Timuçin, 84 yaşında hayatını kaybetti. Düşünce tarihi, felsefe, şiir, roman gibi pek çok alanda eserler veren ve tercüme yapan Timuçin, edebiyat dünyasında önemli bir iz bıraktı.

Türkiye'nin önde gelen şair, yazar ve çevirmenlerinden Afşar Timuçin, 84 yaşında hayatını kaybetti. Estetik, düşünce tarihi, felsefe, şiir, roman ve eleştiri gibi pek çok alanda eserler veren ve sayısız tercüme yapan Timuçin, edebiyat dünyasında önemli bir iz bıraktı. Afşar Timuçin, 1939 yılında Manisa Akhisar'da doğdu. Yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde başladı ve 1967 yılında eğitimini tamamlamak üzere Kanada'ya gitti. Montreal Üniversitesi'nde felsefe lisans eğitimini 1967'de, İstanbul Üniversitesi'nde ise doktorasını 1970'te tamamladı.

FELSEFE, ŞİİR VE ESTETİK ALANLARINDA ÇALIŞTI

sokak-hayvanlari-93.png

1968-1970 yılları arasında Fransızca okutmanlığı yapan Timuçin, 1974-2002 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Felsefe, Estetik, Halk Bilim, Sanat Tarihi ve Halk Edebiyatı dersleri verdi. 1981 yılında doçent, 1992 yılında profesör unvanı aldı ve Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü. 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi'nden emekli oldu.Afşar Timuçin'in şiirleri Ataç, Dönem, Milliyet Sanat, Papirüs, Soyut, Yazko, Yelken, Yeni Edebiyat, Yeni Ufuklar ve Varlık dergilerinde yayımlandı.