Sevil Üstekin kimdir, kaç yaşında vefat etti?

Sevil Üstekin kimdir, kaç yaşında vefat etti?
Ünlü oyuncu Sevil Üstekin yaşamını yitirdi. Üstekin, sosyal medyada çoğu kişinin merak edip araştırdığı isimler arasında yer almaya başladı.

Mahallenin Muhtarları dizisindeki Müzevir Müzeyyen rolüyle tanınan Sevil Üstekin, 79 yaşında vefat etti. Peki, Sevil Üstekin kimdir?

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Sevil Üstekin, 1 Aralık 1945'te İstanbul'da doğdu. İlk eğitimini Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nde aldı ve ardından Muhsin Ertuğrul'un önderliğinde özel bir tiyatro okulunda (LCC Language and Culture Center) üç yıl süren bir eğitim aldı.

1969 yılında "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyunla profesyonel sahne hayatına adım attı. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi pek çok sahnede görev aldı.

Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti - 1

Kendisi de oyuncu olan İsmet Üstekin ile tanıştı ve evlendi. Kemal Sunal ile "Kapıcılar Kralı" filminde rol aldı ve 1976'dan itibaren birçok sinema filminde performans sergiledi. "Şaban Oğlu Şaban", "İyi Aile Çocuğu", "Garip" ve "Şalvar Davası" gibi filmlerle tanındı.

1992 yılında "Mahallenin Muhtarları" dizisinde on yıl boyunca "Müzevir Müzeyyen" karakterini canlandırdı. Ardından "Koçum Benim", "Erkeksen Seyret" ve "Memur Muzaffer" dizilerinde de rol aldı.

2010 yılında TRT'de yayımlanan "Yerden Yüksek" dizisinde "Ülfet Nine" karakterini oynadı. İki kez Avni Dilligil Ödülü'nü ve bir TV ödülünü kazandı.

Oyuncunun vefatını Film-San Vakfı duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

sa.jpg