Shakira İspanya'ya demediğini bırakmadı!

Shakira İspanya'ya demediğini bırakmadı!
Ünlü şarkıcı Shakira İspanya'yı maçolukla suçladı. Hakkında ortaya çıkan vergi kaçırma suçlamasına yönelik yanıt verdi, "Çocuklarım için yaptım!" dedi.

Kolombiyalı dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, İspanya maliyesini ve ülkenin kamu yönetimini maço olarak değerlendirdi. Sebebi ise, vergi kaçırma suçlamasıyla uzun süredir içinde bulunduğu yargı süreci ve devamında ceza ödemeyi kabul etmesi.

47 yaşındaki ünlü şarkıcı Shakira, İspanya'da vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gündemden düşmüyordu. Konuyla ilgili ceza ödemeyi kabul eden yıldız şarkıcı ülkenin El Mundo gazetesine yaptığı açıklamada "Korktuğumdan ya da suçluluktan değil, çocuklarımı korumak için yaptım" ifadelerine yer vererek devam etti, "Fakat en sinir bozucu şey, bir devlet kurumunun gerekçelerimi dinlemek yerine beni kamuoyu önünde kazığa vurmakla daha fazla ilgilendiğini görmek oldu. Sanırım artık bunları açıklamanın zamanı geldi. Vatandaşların hizmeti için kurulmuş bir kurum, tüm gücünü ve kaynaklarını, kendisine uygun olanı kaprisli bir şekilde suçlu ilan etmek için kullanmamalı" dedi ve devamında İspanya maliyesini ve yasal süreci yürüten kamu yönetimine maço dedi.

"İSPANYA CİNSİYETÇİ"

Ülkede cinsiyetçi önyargı olduğunu, bununla mücadele ettiğini ve Amerikalı bir erkek şarkıcı olsaydı aynı muameleyle karşılaşmayacağını vurgulayan Shakira, cadı avına çıkıldığına değindi.

Şarkıcı, toplum farklı düşünse de devlet bürokrasisinin bazı kesimlerinde maçoluğun varlığını sürdürdüğünü savunarak İspanya Maliyesi'nin kendisiyle ilgili suçlamalarda "çocukça ve ahlaki bir hikaye" ortaya attığını iddia etti.

Shakira, maliyenin "kurallara uymayanları cezalandırmaktan daha çok kendisine göre inandığı bir güvenilirliği yeniden inşa etmek için cadı avına çıktığını" belirtti.