Taylor Swift ABD seçimlerinde desteklediği adayını açıkladı

Taylor Swift ABD seçimlerinde desteklediği adayını açıkladı
Ünlü şarkıcı Taylor Swift, 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Kamala Harris'i destekleyeceğini açıkladı.

Swift'in bu duyurusu, Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışmasının ardından geldi.

Instagram hesabından bir paylaşım yapan Swift, Kamala Harris'in "mücadelesinin" arkasında olduğunu belirterek, ülkenin kaos yerine sükunetle yönetilmesinin daha büyük başarılara yol açacağına inandığını ifade etti. Şarkıcı, seçimde oyunu Harris ve yardımcısı olarak aday gösterdiği Tim Walz'den yana kullanacağını duyurdu.

Swift’in açıklamaları, Trump’ın kendisiyle ilgili yapay zekâ ile oluşturulmuş bir fotoğraf paylaşarak destek aldığını öne sürmesinin ardından geldi. Swift, yapay zekanın tehlikelerine dikkat çekerek bu kararı aldığını belirtti.

Ayrıca, Swift'in kedisiyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak Harris'e desteğini duyurması, Trump'ın başkan yardımcısı adayı James David Vance'in "Bu ülkeyi çocuğu olmayan kedi sahibi kadınlar yönetiyor." şeklindeki yorumlarına ince bir göndermede bulunmuş olarak değerlendirildi.