The Notebook filminde alzheimer olan bir kadını canlandıran Gena Rowlands, 94 yaşında alzheimerken öldü

The Notebook filminde alzheimer olan bir kadını canlandıran Gena Rowlands, 94 yaşında alzheimerken öldü
Bir döneme damgasını vuran The Notebook filminin başrol oyuncularından Gena Rowlands Alzheimer olarak hayatını kaybetti

The Notebook ve Another Woman gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan Amerikalı oyuncu Gena Rowlands, 94 yaşında hayatını kaybetti.

1974'te Etki Altındaki Bir Kadın ve 1980'de Gloria filmleriyle Oscar'a aday gösterilen Rowlands, Kaliforniya'daki Indian Wells'teki evinde öldü.

Ölüm nedeni açıklanmadı ancak Alzheimer hastası olduğu belirtiliyor.

Başarılı oyuncu dört Emmy, iki Altın Küre ödülü kazandıktan ve iki Oscar adaylığı elde ettikten sonra 2015 yılında oyunculuğu bıraktı.

The Betty Ford Story, Face of a Stranger, Hysterical Blindness ve The Incredible Mrs Ritchie filmleriyle Emmy Ödülü'nü kazandı.

Wisconsin'de doğdu, New York'a taşındı ve Broadway'deki ilk oyunu olan The Seven Year Itch'te başrol oynadı.

1956 yılında Broadway oyunu Middle of the Night'ta başrol oynadı.

Uzun oyunculuk kariyerinden dolayı 2015 yılında fahri Akademi Ödülü'ne layık görüldü.

Ayrıca Faces, Opening Night, Unhook the Stars, Yellow and Broken English, Hope Floats, Tempest, The Brink's Job, Tony Rome ve The Neon Bible filmlerinde de rol aldı.

Alzheimer hastasını canlandırdığı The Notebook filmi, 2004 yılında oğlu Nick Cassavetes tarafından yönetildi. Cassavetes annesinin bunama hastası bir karakteri canlandırdığını, Alzheimer hakkında çok fazla konuştuklarını ve son 5 yıldır annesinin Alzheimer hastası olduğunu söyleyerek; bu tuhaf tesadüfe atıfta bulundu.