Yunan şarkıcı bayrak ve Atatürk posterinden rahatsız oldu

Yunan şarkıcı bayrak ve Atatürk posterinden rahatsız oldu
Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir Çeşme'de Türk Eğitim Vakfı'na destek amacıyla düzenlenen bir konserde sahneye çıkmayı reddetti. Sahnedeki Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün resimleri nedeniyle konseri boykot etti.

İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi tarafından organize edilen eğitim yararına konserde sahne alması planlanan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede bulunan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini talep etti. Bu istek üzerine kriz çıktı ve isteği kabul edilmeyen Vandi, konsere katılmaktan vazgeçti. Olayla ilgili açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Benim belediye başkanı olarak görev yaptığım bu topraklarda hiçbir güç, ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye kalkışamaz. Hanımefendi, derhal bu şehri sakinlikle terk etmelidir. Umarım gittiği herhangi bir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş ve sembolü olan bayrağını indirmeyi aklından bile geçirmez." şeklinde konuştu.

BAYRAK VE ATATÜRK POSTERİYLE SAHNE ALMAK İSTEMEDİ

yeni-proje-72.png

Despina Vandi'nin iddiaya göre sahnede asılı olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini istediği, ancak bu isteğin reddedilmesi üzerine son anda konserden vazgeçtiği öne sürüldü. Vandi'nin Atatürk ve Türk düşmanı olmadığını, ancak kariyerini de göz önünde bulundurmak zorunda olduğunu belirttiği öğrenildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, eğitim yararına düzenlenen konsere belediye olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini ancak Despina Vandi'nin sahneye çıkmak istemediği bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti.

'SAKİNLİKLE BU ŞEHRİ TERK ETSİN'

i-m-g-0468.webp

Denizli, "Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk'ün posterinin inmesini istiyormuş. Hiç yuhlamayın, bu güzel nefeslerinizi yoracağınız bir insan bile olmadığını düşünüyorum kendisinin. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan ve bu inançta olan insanlarız. Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye teşebbüs edemez. Bunu aklından dahi geçiremez. Hanımefendi, lütfen sakinlikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Ancak umarım bir daha gittiği herhangi bir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bizim için sembol olan ve birçok vatan evladının gömüldüğü bayrağı indirmeyi düşünmez. Umarım bu yaşananlar ona tarihi bir ders olur." dedi.

Şarkıcının sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara gelen tepkiler dikkat çekti.