Yusuf Güney'in aylar önce söz ettikleri gerçek oldu: Sosyal medya ayağa kalktı!

Yusuf Güney'in aylar önce söz ettikleri gerçek oldu: Sosyal medya ayağa kalktı!
Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilanı sonrası, Yusuf Güney'in "Ağustos'ta pandemi geliyor" sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Güney’in öngörülerinin doğrulandığına dair yorumlar hızla yayıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Bu gelişmenin ardından, popüler şarkıcı ve televizyon kişiliği Yusuf Güney'in aylar önce yaptığı çarpıcı açıklamalar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

AĞUSTOS'TA PANDEMİ KAPIDA DEMİŞTİ

pandemi-covid-19-ne-zaman-bitecek.jpg

Güney, iki ay önce Eser Yenenler'in programına katıldığında "Ağustos ayında çok ciddi bir pandemi geliyor" demişti. Bu açıklama, DSÖ'nün maymun çiçeği virüsüne ilişkin uyarısının ardından tekrar gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları, Güney'in tahminlerinin doğrulandıığını belirterek, "Artık inanacağım," "Bu adam ciddi zeki biri," ve "Haksızlık etmişiz adama" gibi yorumlarda bulundu.

'ARTIK SANA İNANACAĞIM'

1200x675-cmsv2-3da6474f-86b4-554c-a7c8-be335870a1c2-4561490.webp

Yusuf Güney’in, “38-4 ay içinde bir virüs daha geliyor. Kuş gribine benzer bir grip geliyor. Hayvansal gıdalardan bulaşacak” şeklindeki öngörüsü, programdaki diğer konuklar tarafından şaşkınlıkla karşılanmış ve Eser Yenenler'in "Sen bunları nereden biliyorsun?" sorusuna Güney, "Öğreniyoruz bir yerlerden işte" şeklinde yanıt vermişti. Güney’in bu kehanetleri, DSÖ’nün güncel açıklamaları ile birlikte sosyal medyada geniş bir etki yarattı. Sosyal medya kullanıcıları 'Artık sana inanacağım.' yorumları yazmaya başladı.