Abdulkadir Selvi’den CHP’de deprem yaratacak iddia!

Abdulkadir Selvi’den CHP’de deprem yaratacak iddia!
İktidarı yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP eski genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na istenen siyasi yasak talebinin CHP içinde büyük bir yankı uyandırdığını ifade etti.

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, MHP’nin, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı dava kapsamındaki 'siyasi yasak' talebinin, adeta bir bombanın fitilini çekip CHP’nin içine atmak olduğunu belirtti. Selvi, Kılıçdaroğlu’na yönelik bu talebin, partideki dengeleri önemli bir biçimde sarstığını iler sürdü.

İMAMOĞLU DAVASINA BENZETME

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun halen devam etmekte olan dava sürecini hatırlatarak parti içinde bazı grupların, “CHP Başkanı olursa siyasi yasak kararı verilemez” düşüncesini savunduğunu kaydetti. Bu tutumun, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik siyasi yasak talebiyle birlikte daha da belirgin bir hale geldiğini iletti.

erdogan-6.png

PARTİ İÇİNDEKİ SESSİZLİK

Kılıçdaroğlu’na yönelik siyasi yasak talebinin ardından CHP’den bazı isimlerin ve özellikle Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın sessizliğini işaret eden Selvi, “Bu tezi savunanlar seçimli kurultay için harekete geçecekler mi? İzlemekte fayda var” ifadelerini kaydetti.

“SİYASİ YASAKLARA KARŞIYIM”

Selvi, ayrıca yazısında, genel olarak siyasi yasaklara karşı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun, sözlerinin bedelini sandıkta ödediğini ifade ederek yasak taleplerinin demokrasiyi olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.