Ahmet Şık Meclis'te uğradığı saldırı hakkında ilk kez konuştu!

Ahmet Şık Meclis'te uğradığı saldırı hakkında ilk kez konuştu!
Geçtiğimiz günlerde TBMM'de Can Atalay için olağanüstü toplantı gerçekleştirilirken, kürsüde konuşma yaptığı sırada AKP'liler tarafından saldırıya uğrayan Ahmet Şık konuya ilişkin kez konuştu.

16 Temmuz'da TBMM Genel Kurul'u Can Atalay için AYM'nin verdiği kararın değerlendirilmesi üzere olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. İstanbul TİP Milletvekili Ahmet Şık oturumun başlamasının ardından kürsüde konuşmada yaptığı sırada AKP'li milletvekillerinin saldırısına uğraması tartışmalara yol açtı.

Yaşanan tatsız olayın ardından ilk kez Tele1'e konuşan Ahmet Şık, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saldırının önceden planlı olduğunu söyleyen Şık, “Önceden planlanmış ve organize edilmiş. Hiç şüphem yok. Bir önceki dönemin gergin anlarındaki hali düşündüğümde organize olduğu kimlerin nasıl saldıracağına ve AKP’li Meclis Başkanvekilinin neler yapacağına kadar planladıklarını düşünüyorum” dedi.

"PUSU KURMAK BU İKTİDARIN EN İYİ BİLDİĞİ ŞEY"

Olay anında ve sonrasında yaşananları değerlendiren Şık, “Dikkat ederseniz ben kürsüdeyken Alpay, Bekir Bozdağ ile göz teması kuruyor. Bozdağ oturumun kapandığını ilan eden gonku vurduğu andan itibaren saldırı başlıyor. Alpay’ın ilk hamlesi de vurmaya yönelik değildi beni düşürmek gibi ve arkasından gelenler saldırının devamcısı olacaktı öyle de oldu. Pusu kurmak bu iktidarın en iyi bildiği iş” diye konuştu.