AKP ve CHP arasında “teğmen” krizi! CHP’li Başarır AKP’li Varank’a sert yanıt verdi

AKP ve CHP arasında “teğmen” krizi! CHP’li Başarır AKP’li Varank’a sert yanıt verdi
Harp Okulları’nın mezuniyet töreninde teğmenlerin attığı “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganının yankıları sürüyor. CHP ve AKP Milletvekilleri arasında Atatürkçü, teğmen kavgası CHP'li Başarır, AKP'li Varank'ın konuya ilişkin sözlerine sert cevap verdi

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin içtiği subaylık andı ve attıkları “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı gündemi yerinden sarstı. Törende yaşananlara AKP’li isimler tepki gösterirken AKP milletvekili Mustafa Varank da, skandal ifadelere imza atarak "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz" yorumunu yaptı.

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır için "beyni emcüklenmiş geri zekalı CHP yönetici" diyen Varank’a, CHP’li Ali Mahir Başarır zehir zemberek bir yanıt verdi.

VARANK’A SERT YANIT!

Özgür Özel’in teğmenler hakkındaki sözlerini sosyal medya hesabından alıntılayan Varank, "CHP'nin boyasını azıcık kazıyınca vesayet dönemine duydukları özlem hemen ortaya çıkıyor. Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok; askerlik kurumu kural ve disiplin gerektirir. İçeriği ne olursa olsun, üniforma giyen kişi slogan atamaz, korsan yemin töreni düzenleyemez!” ifadelerini kaydetti.

“Bu ülkede kimse "Trikopis’in askeri" olacak kadar alçalmaz ama siz, Kahraman askerlerimize “Mustafa Kemal'in itleri" diyerek saldıranlarla kol kola girecek kadar iki yüzlüsünüz.” diyen Varank, orduyu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini bildiklerini iletti.

imaro-18.png

Başarır ise Varank'ın bu sözlerine zehir zemberek bir yanıt verdi. "Sen o kadar utanmaz, iki yüzlü bir insansın ki suçsuz bir kadının dahi sözlerini istismar edebiliyorsun!" ifadesini kullanan Başarır, "Sen CHP’nin boyasını bırak, adını dahi ağzına alamayacak birisin! Siz, Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen teğmenlerden rahatsız olan, "keşke Yunan kazansaydı" diyenlerden medet uman; eyalet ve özerklik isteyenlerle kol kola giren ve zamanında ülkeyi FETÖ’ye teslim etmiş tiplersiniz.” açıklamasında bulundu.

Ortada korsan bir yeminin değil yıllardır yapılan bir subaylık yemini olduğunu belirten Başarır, “Sayın Varank, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi dergisini aç da biraz kurumlarla ilgili bilgi sahibi ol. Provokatörlük yapma!" ifadeleriyle Varank’a tepki gösterdi.

Başarır "Asıl vesayetçilik, ABD’ye gidip maklube sofralarında ülke dizayn edenlerdir. Asıl vesayetçilik, işine geldiğinde Atatürk’ün adını kullanarak siyaset yapanlardır. Askerlerimizin başına çuval geçirildiği, Genelkurmay Başkanı'nın tutuklandığı bir ülkede iktidarın bakanlığını yapmış ve şimdi de "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyen genç teğmenlerden rahatsız olan bir milletvekiliyle aynı sırada oturmaktan Türk Milleti adına utanç duyuyorum" açıklamasını yaptı.