AKP yeni anayasa hazırlığında! Çalıştay düzenlenecek

AKP yeni anayasa hazırlığında! Çalıştay düzenlenecek
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ekim ayından itibaren bir çalıştay düzenleyerek yeni anayasa çalışmalarını müzakere edeceklerini ifade etti.

AKP, yeni anayasa çalışmalarına devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ekim ayından itibaren çalıştay yaparak 'Bir anayasa yapımının yol haritası nasıl olmalı? Yöntemi ne olmalı? AK Parti'nin bundaki rolü nedir?' Bu konuları müzakere edeceğiz." açıklamasını yaparken yeni yasama döneminin başlamasının ardından yeni anayasayla ilgili çalıştay düzenleyeceklerini iletti.

"YOL HARİTASI BELİRLENECEK "


Yazıcı, katılımcıların hukuk, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve sosyoloji alanındaki uzmanlardan ve akademisyenlerden oluşacağını ileterek "Uzmanların bir masa etrafında müzakeresiyle olacak. Bilimsel bir toplantı gerçekleştireceğiz. Onların görüşü ve önerilerini alacağız. Bir anayasa yapımının yol haritası nasıl olmalı? Yöntemi ne olmalı? AK Parti'nin bundaki rolü nedir?Nihayet tasarlanan anayasanın mimarisi ve bu mimariye uygun şekillenmesine varıncaya kadar bu konuları müzakere edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Müzakerelerde tartışılanları rapora dönüştürerek partinin yetkili organlarına sunacaklarını ifade ederek diğer partilerle de iletişim sağlayacakların belirten Yazıcı, “ Onlarla da paylaşmak suretiyle bir konsensus oluşursa bu sürecin ilerlemesini ve Türkiye'nin bunu başarmasını arzu etmekteyiz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

anayasa.png

“ORTAK KOMİSYON KURULUR"

Yazıcı, anayasa yapımına dair yöntemlerin müzakere sürecinden sonra belirleneceğini ileterek "Bir araya gelinirse bir ortak komisyon kurulur. 2011'de yapılan çalışmaya benzer veya onun daha da realize edilmiş şekline dönüştürülmek suretiyle bir anayasa çalışmasını inşallah gerçekleştiririz." açıklamasını yaptı.