AKP’de değişim rüzgarı! Vekiller sahaya indi

AKP’de değişim rüzgarı! Vekiller sahaya indi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerine giden AKP Milletvekilleri yurttaşları dinlemeye başladı. Teşkilatların vekillerden köklü değişim istediği belirtildi.

2023 yılının mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkanlık yarışında Özgür Özel’e kaybetmesiyle başlayan değişim rüzgarı, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İYİ Parti ve Saadet Partisi’nde de esti. Bu değişim rüzgarı son olarak AKP’ye uğradı.

TBMM’nin tatile girmesinden sonra seçim bölgelerine giden AKP milletvekilleri, hem teşkilatların hem de yurttaşların şikayetlerini dinliyor. Hafta sonları il-ilçe danışma meclisi toplantıları ile teşkilatlarla bir araya gelen parti yöneticileri, AKP’nin yol haritası üzerinden değerlendirmeler yapmaya başladı.

VATANDAŞLARI DİNLEYİN

Seçim bölgelerinde AKP’li Milletvekilleri yurttaşlarla ve teşkilat yöneticileriyle bir araya gelerek şikayetleri dinliyor. Parti yönetimi, görüşmeler sonunda milletvekillerine vatandaşlarla diyaloglarında dikkatli olmaları, eleştirileri olgunlukla karşılamaları ve bireysel taleplerle ilgili çözüm önerilerinin geliştirilmesini tavsiye etti.

akp-1.png

RAPOR HAZIRLANIYOR

AKP teşkilatları ile yapılan değerlendirme toplantılarında ise, yerel seçimlerden sonra partinin kendi içinde köklü bir değişime gitmemesi oldu. Partide değişim sürecinin başlatılması için geç kalındığına ilişkin şikâyetlerin belirtildiği toplantılara dair hazırlanacak raporlar parti yönetimi tarafından değerlendirilecek.

EYLÜL AYI İŞARET EDİLDİ

Türkiye gazetesinin aktardığına göre, AKP’nin büyük kongreyle ilgili takvimini eylül ayında başlatacağı belirtildi. Bu kapsamda, eylülde yapılması planlanan MKYK’da kongre takvimi konusunda karar alınacağı iletildi.