AKP’de deprem! Yerel seçimde CHP’ye geçen ilde art arda 3 istifa

AKP’de deprem! Yerel seçimde CHP’ye geçen ilde art arda 3 istifa
31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde CHP’ye geçen Adıyaman’da, AKP İl Başkanlığı’nda görevli üç başkan istifa etti.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde yıllar sonra ikinci parti olan AKP’de istifa rüzgarları esiyor. Adıyaman’ın CHP’ye geçmesinin ardından, partinin İl Başkanlığı’nda görev yapan üç istifa etti ve görevinden ayrıldı.

AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, Besni İlçe Başkanı Murat Güner ve Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya partilerinden istifa etti.

erdogan-7.png

“SEÇİMDE İSTEDİĞİMİZ NETİCEYİ ALAMADIK”

AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 Şubat asrın felaketinde en çok yıkımın yaşadığı illerin başında olan Adıyaman’ımızda o günün şartlarında teşkilatımızdan 29 arkadaşımızı, sandık başkanlarımızın yüzde 20’sini kaybettik.” ifadelerini kaydetti ve depremin ardından Türkiye Cumhuriyetimizin en önemli ve en kritik seçimi olan 14 ve 28 Mayıs seçim kampanyalarını yürüttüklerini ifade etti.

“Akabinde 31 Mart mahalli idari secimlerinde fedakar ve cefakar teşkilatı mensuplarımızın emek yoğun bir gayret gösterdiler. Seçim sonuçlarını isteğimizi neticeyi alamadık. Halkımızın takdiri her seyin üstündedir.” açıklamasında bulunan Başaran, “Bu minvalde bizler mazlum ve mağdurların gür sesi, ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yol ve dava arkadaşları olarak yaklaşık 2 yıldır yürütüdüğüm AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı olarak bugün itibariyle AK Parti Genel Merkezimizden affımı isteyerek istifa etmiş bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

erdogan-6.png

“GÖREVDEN AFFIMI İSTEDİM”

AKP Besni İlçe Başkanı Murat Güner ise istifa mesajında, “Değerli Besnili hemşerilerim, Genel merkezimizin taktir ve tensipleri ile tarafıma tevdi edilen Ak Parti Besni İlçe başkanı görevinden affımı istediğimi tüm kamuoyuna bildiriyorum. Göreve geldiğimiz günden beri gayemizin şahıslar değil şahıslar nezdinde tecelli olan davamız olduğunu her defasında ifade ettik.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan zor ve yorucu seçim sürecinin ardından Besni Belediye Başkanlığını ve uzun yıllardır kazanamadığımız Kesmetepe Belediye Başkanlığını kazandıklarını ileten Güner, “Besni’miz için her zaman dik durduk. Bundan sonra da bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bizim davamız, her alanda ülkemizi ve milletimizi layık olduğu hizmetlere kavuşturma davasıdır. Bugün olduğu gibi yarın da Besni’miz için çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımla” dedi.